شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

چرا عرق بو می‌دهد؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
6 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش کلیولند کلینیک، تعریق ترشح مایعات توسط غدد عرق روی سطح پوست شما است. دو نوع غدد عرق وجود دارد: اکرین و آپوکرین. غدد آپوکرین مسئول تشکیل بوی بدن می باشند.

غدد اکرین

غدد اکرین عرق را مستقیما به سطح پوست شما ترشح می‌کنند. با تبخیر عرق، به خنک شدن پوست و تنظیم دمای بدن پشتیبانی می‌کند. بو تشکیل نمی‌کند هنگامی که دمای بدن شما به علت فعالیت بدنی یا گرم بودن افزایش می‌یابد، تبخیر عرق در پوست شما یک تاثییر خنک کننده تشکیل می‌کند. غدد اکرین زیاد تر بدن شما از جمله کف دست و پا را پوشش خواهند داد.

غدد آپوکرین به داخل فولیکول‌های مو باز خواهد شد. فولیکول‌های مو ساختار لوله مانندی می باشند که موهای شما را در خود نگه می‌دارند. می‌توانید غدد آپوکرین را در کشاله ران و زیر بغل خود اشکار کنید. این غدد عرق تشکیل می‌کنند که در تماس با باکتری‌های روی پوست شما بوی آن را می‌دهد. غدد آپوکرین تا سن بلوغ اغاز به کار نمی‌کنند، به همین علت است که بوی بدن را در کودکان خردسال حس نمی‌کنید.

وضعیتی به نام هیپرهیدروزیس علتمی شود فرد بیشتر از حد عرق کند. افراد مبتلا به این عارضه امکان پذیر زیاد تر مستعد ابتلا به بوی بدن باشند، چون آن‌ها زیاد عرق می‌کنند، اما زیاد تر این غدد عرق اکرین می باشند که بیشترین ناراحتی را با عرق کردن کف دست و پا تشکیل می کنند.

عوامل تاثییر گذار روی بوی بد عرق

هر بار که عرق می‌کنید، این گمان وجود دارد که بدن‌تان بوی نامطبوع تشکیل کند. برخی افراد نسبت به افراد دیگر زیاد تر در معرض بوی بد بدن می باشند. عوامل فرد دیگر که می‌توانند بر بوی بدن تاثییر بگذارند عبارت هستند از:

ورزش

استرس یا اضطراب

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

هوای گرم

داشتن اضافه وزن یا چاقی

ژنتیک

بیماری‌های مرتبط با بوی بد بدن؟

دلایل مختلفی برای بوی بد عرق بدن وجود دارد. به گفتن مثال، برخی داروها، مکمل‌ها یا غذاها می‌توانند علتایجاد بوی بد در عرق شوند. به یاد داشته باشید که عرق به خودی خود چیزی نیست که بو می‌دهد. این باکتری روی پوست همراه با عرق است که بوی بد تشکیل می‌کند. چندین بیماری با تحول در بوی بدن افراد مرتبط است:

دیابت

نقرس

یائسگی

تیروئید پرکار

بیماری کبد

بیماری کلیوی

بیماری‌های عفونی

اگر دیابت دارید، تحول در بوی بدن می‌تواند نشانه کتواسیدوز مرتبط با دیابت باشد. سطوح بالای کتون علتاسیدی شدن خون و بوی بدن شما می شود. بیماری کبد یا کلیوی، امکان پذیر بویی همانند به سفید کننده به علت تجمع سم در بدن شما تشکیل کند.

آیا برخی غذاها علتبوی بد خواهد شد؟

ضرب المثل «شما همان چیزی هستید که می خورید» امکان پذیر در رابطه بوی بدن صدق کند. اگر غذای سرشار از گوگرد بخورید، امکان پذیر دچار بوی بد بدن شوید. گوگرد بوی تخم مرغ گندیده می‌دهد. هنگامی که بدن شما آن را در عرق ترشح می‌کند، می‌تواند بوی نامطبوع را از بین ببرد. مثالهایی از غذاهای غنی از گوگرد عبارت هستند از:

پیاز

سیر

کلم

کلم بروکلی

گل کلم

گوشت قرمز

برخی غذاها می‌توانند علتتعریق زیاد تر شما شوند. این عرق اضافی می‌تواند بوی بدن‌تان را زیاد تر کند. غذاها مستقیما بوی بدن را تحریک نمی‌کنند، اما می‌توانند عاملی در تشکیل بوی بدن شما باشند چون بر مقدار تعریق شما تاثییر می‌گذارند.

چطور پزشکان بوی بد بدن را درمان می‌کنند؟

1746673157 130 چرا عرق بو می‌دهد؟ آفتاب شرق.webp

درمان تعریق بیشتر از حد و بوی بدن به علت عرصه ای بستگی دارد که پزشک شما می‌تواند از طریق معاینه فیزیکی و آزمایش خون یا ادرار آن را تعیین کند.

بهداشت فردی و سبک زندگی

با حمام کردن یا دوش گرفتن روزانه با صابون آنتی باکتریال پوست خود را تمیز نگه دارید. روی مناطقی که زیاد تر عرق می کنند، همانند زیر بغل و ناحیه کشاله ران، تمرکز کنید. حذف برخی از باکتری‌های روی پوست به طور منظم می‌تواند از بوی نامطبوع بدن جلوگیری کند.

زیر بغل خود را تراشیده نگه دارید تا عرق به شدت تبخیر شود و زمان بسیاری برای تعامل با باکتری‌ها نداشته باشد. مو محل رشد باکتری‌ها است.

به طور مرتب لباس‌های خود را بشویید و لباس های تمیز بپوشید.

لباس‌های گشاد درست شده از پنبه بپوشید. این به پوست شما اجازه تنفس می‌دهد. این قاعده در رابطه لباس زیر نیز صدق می کند. لباس‌های ضد رطوبت (پارچه‌ای که می‌تواند رطوبت را از پوست شما دور کند) نیز سودمند است.

از یک ضد تعریق موضعی منفعت گیری کنید که با برگشت دادن عرق به داخل غدد عرق شما عمل می‌کند. وقتی که بدن علامتی مبنی بر پر بودن غدد عرق دریافت می‌کند، تشکیل عرق افت می‌یابد. داروهای ضد عرق عمدتا شامل داروهای بدون نسخه می باشند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article