به گزارش آفتاب شرق
به گزارش گروه اجتماعی ، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در جواب به این باور غلط که آیا دادن شیره خرما، آب نبات و داروهای گیاهی به نوزاد برای از بین بردن کولیک سودمند است؟ گفت: کولیک به حالتی حرف های میشود که در آن نوزاد در سه ماه اول زندگی، بیشتر از سه ساعت در روز، در بیشتر از سه روز از هفته گریه میکند. علت کولیک به خوبی شناخته نشده است اما در اکثر نوزادان تا سه الی چهار ماهگی رفع میشود.ابتدا باید علت گریه بیشتر از حد نوزاد شناخته شود. یکی از این دلایل گرسنگی است، به این علت تلاش کنید به نوزاد شیر بدهید تا ببینید مشکل گرسنگی نوزاد است یا خیر. امکان پذیر علت کولیک درد ناشی از بیماری، سرما یا گرمای شدید باشد.
نوزادان امکان پذیر نسبت به غذاهای حاضر در رژیم غذایی مادرشان یا یکی از اجزای شیر خشکشان نیز حساسیت داشته باشند. غذاهایی همانند شیر، تخم مرغ، آجیل و گندم در رژیم غذایی مادر تأثیر مستقیمی بر ترکیب شیر مادر دارد.
این غذاها بعضی اوقات اوقات میتوانند علتواکنشهای غذایی و مشکلات گوارشی همانند درد شکم، گرفتگی عضلات و اسهال در نوزاد شوند. نوزادان این چنین امکان پذیر به پروتئین حاضر در شیرخشکهای برپایه شیر گاو یا محصولات لبنی مصرف شده توسط مادر حساسیت داشته باشند. اگر نوزاد در عرض یک ساعت بعد از شیر خوردن به مقدار بسیاری گریه کند یا آب دهان او زیاد شود، یا اگر نوزاد یبوست یا اسهال داشته باشد، امکان پذیر به حساسیتهای غذایی مبتلا باشد. علائم آلرژی به شیر گاو شامل اگزما، خس خس سینه، اسهال یا استفراغ است. خستگی نوزاد به جستوجو فعالیت بیشتر از حد نیز یکی از دلایل گریه بیشتر از حد است. اگر این علل رفع شد و نوزاد هم چنان به گریه کردن بیشتر از حد در ادامه گفت، والدین باید با کارکنان مراکز بهداشتی درمانی سخن بگویید کنند.
دادن هیچ غذایی به نوزادان جهت بهبود کولیک نمیشود و به نوزادان تا ۶ ماهگی فقط باید شیر مادر و یا در شرایطی که مصرف شیر مادر توسط نوزاد منع شده شیر خشک داده شود، مگر این که کارکنان مراکز بهداشتی درمانی و پزشک نوزاد چیزی غیر از این بگوید. چنانچه علت کولیک شیر خشک نوزاد باشد، امکان پذیر شیر خشک خاص فرد دیگر که ضد حساسیت است، داده شود.
چنانچه علت کولیک شیر مادر باشد، امکان پذیر برای مادر رژیم غذایی ضد حساسیت و کم آلرژیک توسط متخصص تغذیه و رژیم درمانی تجویز شود. به گفتن مثال، امکان پذیر متخصص تغذیه و رژیم درمانی گروههای غذایی از جمله شیر، تخم مرغ، آجیل و گندم را حذف کند، اما مواد غذایی فرد دیگر را در رژیم غذایی مادر قرار دهد که جبران کننده مواد غذایی حذف شده باشند؛ به این علت هر گونه تغییری در رژیم غذایی مادر باید با هماهنگی متخصص تغذیه و رژیم درمانی صورت گیرد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع