به گزارش آفتاب شرق
وزارت نفت تصمیم دارد موتورسیکلتهای برقی را جانشین موتورهای کاربراتوری و فرسوده بنزینی بکند؛ بهاینترتیب سهمی قابلدقت در افت آلودگی هوا و بهینهسازی مصرف سوخت ایفا کند. «محمدصادق عظیمیفر»، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی این خبر را خبرداد.
به حرف های عظیمیفر، تردد حجم زیاد موتورسیکلتهای کاربراتوری در سرزمین علاوهبر تحمیل خسارات هنگفت اقتصادی سالانه، اثرات مخربی بر محیطزیست میگذارد. به حرف های او، برای حل این چالش باید قسمتهای مختلفی با یکدیگر همکاری کنند. راهحلها باید مبتنیبر تحلیل دقیق و بازدیدهای جامع باشند تا بتوان با عمل های مؤثر به نتایج مطلوب دست یافت. این راهکار جایگزینی موتورسیکلتهای برقی با انواع بنزینی و فرسوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در ادامه سخنانش به ناترازی مصرف سوخت اشاره کرد. به حرف های او، افزایش تشکیل سوخت برای حل مشکل ناترازی انرژی کافی نیست. مصرف غیربهینه علتشده به واردکننده برخی فرآوردههای نفتی تبدیل شویم. عظیمیفر میگوید قسمت قابلتوجهی از این مشکل بهعلت فرسودگی ناوگان حملونقل سرزمین تشکیل شده است. ۵۳ درصد ناوگان حملونقل و بیشتر از ۹۰ درصد موتورسیکلتها فرسودهاند. این وسایل نقلیه علاوهبر مصرف سوخت زیاد تر، از عوامل مهم آلودگی هوا نیز محسوب خواهد شد.
سهم موتورسیکلتهای برقی برای هر سازمان چه مقدار است؟
به حرف های مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، باید موتورسیکلتهای برقی جانشین موتورسیکلتهای فرسوده بنزینی شوند. بر پایه مصوبه شورای اقتصاد، ظرفیت ملزوم برای برقیسازی ۴۶۰ هزار دستگاه ناوگان عمومی فراهم شده و فاز اول آن با جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده در تهران با مدلهای برقی طی یک سال اغاز میشود.

این چنین معاون وزیر نفت از برنامهریزی این وزارتخانه برای احداث ۷ هزار جایگاه شارژ در نقاط گوناگون سرزمین با شراکت جایگاهداران سوخت خبر داد. در چارچوب این تفاهمنامه، شرکت ملی پست ایران هزار و ۲۰۰ دستگاه، پلیس راهنمایی و رانندگی ۳۰۰ دستگاه، صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت هزار دستگاه، شرکت دیجیکالا ۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه برای ناوگان لجستیک خود و گروه گلرنگ ۱۰ هزار دستگاه برای ناوگان پیک خود در شهر تهران، موتورسیکلتهای برقی فراهم خواهند کرد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی