یکشنبه, اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴

کهنسالی در ایران یک فاجعه است/برتری دختر امروزی ازدواج نیست/نهاد خانواده در حال تبدیل شدن به یک نهاد فردی است/دهه ۶۰ و ۷۰ می‌تواند ناجی جوانی جمعیت باشد_آفتاب شرق

مریم یزدانی
6 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

مهتاب رضیئی در گفتگو با خبر سریع متذکر شد: وقتی که در نمایشگاه قرآن با دانشجویان این مهم را نقل کردیم که امکان پذیر ایران در ۱۴۸۰، فقط ۳۵ میلیون جمعیت داشته باشد و در روبه رو کشورهای دیگرظرفیت ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون نفری  داشته باشند، شگفتی می‌کردند و برایشان غیرقابل باور می بود.

او گفت: نوشته کهنسالی در ایران اگر با همین روال پیش برود به معنی واقعی کلمه یک فاجعه است. زنگ خطر جوانی جمعیت فعلاً در بین مسئولان به صدا درآمده و مردم نسبت به آن خبری ندارند. به این علت تصمیم گرفتیم که به سمت آگاه سازی و شفاف‌سازی برویم.

این جامعه شناس در جواب به این سوال که چرا به این چنین حالت جمعیتی رسیده‌ایم، در ادامه گفت: عوامل گوناگون و از همه مهمتر تحول سبک زندگی و ذائقه‌ها عامل این مهم است. اگر وقتی برای دختران در خانواده سنتی ازدواج و مادر شدن برتری می بود، برای دختر امروزی ازدواج برتری نیست.

به حرف های رضئیی دختر امروز دوست دارد در ابتدا تحصیل کند، به موقعیت اجتماعی و شغلی مطلوب دست یابد و سپس از این موارد به ازدواج می‌اندیشد.این تحول جهت افزایش سن ازدواج و سن فرزند آوری می‌شود.

وی تصریح کرد: در این نوشته قضیه اقتصاد و شغل هم دخیل است. در کنار روابط خارج از چارچوب ازدواج، امروز هنگامی با پسری سخن بگویید می‌کنیم می‌گوید باید صاحب خانه و درآمد مطلوب بشوم تا بتوانم ازدواج کنم.

دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با گفتن این که همه‌ این معضلات به تغییرات فرهنگی برمی‌گردد، در ادامه گفت: اگر سبک زندگی مدرن را یک تهاجم در نظر بگیریم، فرهنگ‌های غنی برای نگه داری فرهنگ خود اغاز می‌کنند به یادآوری فرهنگ خودشان. به این علت یادآوری فرهنگ کهن ما و این که چه سیر تاریخی را سپری کردیم تا به اینجا برسیم، برای نسل جوان الزامی است.

۱۰۰ گره ذهنی فرزند آوری را احصا کردیم

رضئیی اصرار کرد: برای حل و فصل این قضیه ما در مطالعات و پژوهش‌ها ۱۰۰ گره ذهنی فرزندآوری را احصا کردیم؛ که این گره‌ها را موضوعات فرهنگی به خود تعلق خواهند داد. اگر بتوانیم جواب درست به این گره‌ها بدهیم جامعه به سمت حل معضل جوانی جمعیت قدم برخواهد داشت.

وی تصریح کرد: ما اگر به قبل برگردیم در دهه ۶۰ هم حالت اقتصادی مردم مناسب نبوده است و حتی با جنگ روبه رو بودیم اما فرزندآوری به علت آن انسجام اجتماعی و نهاد خانواده به گفتن نهاد اجتماعی مورد دقت می بود چرا که خانواده منسجم  فرزندآوری بیشتری داشت.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متذکر شد: در حالت جاری حتی خانواده نیز در حال تبدیل شدن به یک نهاد فردی است و اگر خانواده خود را به گفتن نهاد اجتماعی درنظر بگیرد متولی فراهم نیازهای اجتماعی خواهد می بود اما چون تعریف آن تحول یافته به همین علت کارکرد آن نیز تحول یافته است.

او گفت: هنگامی با خانواده‌ها سخن بگویید می‌کنیم حتی زوج‌های جوان می‌گویند که ما تمایل به بچه دار شدن نداریم و این در حالی است که خوشبختانه ما تا این مدت از پنجره جمعیتی خارج نشدیم. به این معنی که تا این مدت گروهی از جمعیت که قوت فرزند آوری دارند می‌توانند سرزمین را از حالت بحرانی خارج کنند.

جمعیت مجرد دهه ۶۰، دهه ۷۰ و اغاز ۸۰ پنجره جمعیتی می باشند

رضئیی تصریح کرد: این گروه شامل دهه ۶۰ و ۷۰ و اغاز دهه ۸۰ است. کنش گری مسئولان به موقع است اما اگر مردم هم همکاری کنند، سرزمین ما از بحران عبور خواهد کرد.ما با جمعیت مجرد دهه ۶۰ روبه رو‌ایم که اگر ازدواج کنند و فرزندآوری اتفاق بیفتد ایران را پشتیبانی خواهند کرد.

دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری برنامه‌هایی در نمایشگاه‌های قرآن و نمایشگاه کتاب اشاره کرد و او گفت: تلاش کردیم با منفعت‌گیری از نخبگان و فعالان جوانی جمعیت به بازدید معضلات و تشکیل محتوا برای صدا و سیما عمل کنیم تا این محتواها برای خبر رسانی گسترده به عموم مردم مورد منفعت گیری قرار گیرد.

او گفت: اکنون بزرگترین اندوخته اجتماعی ما برای خبر رسانی فضای مجازی است که در بین دولت و مردم می‌تواند برای خبر رسانی گسترده مورد منفعت گیری قرار گیرد و نمی‌توان نسبت به فضای مجازی بی تفاوت می بود.

رضئیی این چنین به بازدید کتب حوزه جمعیت اشاره کرد و او گفت: ۱۰ هزار جلد کتاب بازدید شده است. برخی کتاب‌ها زرد می باشند و ما در نظر داریم منبع های مناسب را شناسایی و به طور گسترده معارفه کنیم.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article