به گزارش آفتاب شرق
رقابت داغ تولیدکنندگان تراشه داخل فاز تازهای شده است. کوالکام تصمیم دارد با نسل بعدی چیپ پرچمدار خود، اسنپدراگون ۸ الیت ۲، بار دیگر استانداردهای بازار موبایل را جابهجا کند. این شرکت تاریخ رسمی معارفه تراشهاش را اظهار کرده و پچ پچهای رقابت سنگین با اپل، مدیاتک و حتی شیائومی به گوش میرسد.
بر پایه گزارش «Notebookcheck»، کوالکام امروز تاریخ برگزاری اتفاقات بعدی خود با گفتن «Snapdragon Summit» را خبرداد. این اتفاقات بین روزهای ۲۳ تا ۲۵ سپتامبر (اول تا سوم مهر) در هاوایی برگزار خواهد شد. انتظار میرود در جریان این کنفرانس، تراشه پرچمدار تازه این شرکت، اسنپدراگون ۸ الیت ۲، رسمی معارفه شود و تلفنهای تجهیزبه این تراشه نیز از اکتبر ۲۰۲۵ داخل بازار شوند.
بر پایه شایعه ها قبل، پیشبینی میشد کوالکام این نسل از تراشههایش را سریعتر از همیشه اراعه کند. این شرکت از زمان معارفه اسنپدراگون ۸۸۸، روال افت فاصله وقتی بین نسلهای گوناگون را پیش گرفته است و اکنون با اظهار رسمی تاریخ معارفه پرچمدار بعدی، این روال ادامه اشکار کرده است.
علاوهبراین، گمان میرود در همین اتفاقات، ناظر معارفه تراشههای لپتاپی نسل تازه Snapdragon X Elite 2 (یا X2 Elite) نیز باشیم. یقیناً برخی گمانهزنیها حاکی از آناند که اراعه این تراشهها امکان پذیر تا سال ۲۰۲۶ به تعویق بیفتد.
پیشرفتهای عملکردی اسنپدراگون ۸ الیت ۲
گزارشهای قبلی نشان خواهند داد اسنپدراگون ۸ الیت ۲ در تستهای AnTuTu تا ۲۶ درصد از نسل قبلی خود سریع تر عمل میکند. این تراشه هم چنان از پیکربندی پردازنده با ۶ هسته قوی همراه ۲ هسته کممصرف منفعت میبرد و تجهیزبه GPU مخصوص کوالکام است که تا ۳۰ درصد نسبت به نسل قبل کارکرد گرافیکی بهتری دارد. این پیشرفتها به گمان زیادً بهعلت منفعتمندی از فناوریهای نوینی همانند معماری Arm v9، هستههای پردازشی Nuvia و فناوری ساخت پیشرفته TSMC N3P به دست آمدهاند.
بین برندهایی که تلفنهایشان به این تراشه تجهیزخواهند شد، میتوان به مدلهایی همانند شیائومی ۱۶، گوشی ریلمی GT 8 پرو، وان پلاس ۱۵ و چندین مدل دیگر اشاره کرد اما مسئله قابلدقت، گمان غیبت سامسونگ در این نسل است. حرف های میشود کوالکام تصمیم داشت نسخهای اختصاصی از این تراشه را با فناوری ساخت سامسونگ SF2 برای گلکسی تشکیل کند اما انگارً سامسونگ تصمیم گرفته در سری گلکسی S26 فقط از تراشه Exynos 2600 منفعت گیری کند.

از نظر دیگر، تا این مدت اشکار نیست اسنپدراگون ۸ الیت ۲ بتواند در رقابت با تراشههای تازه اپل همانند A19 و A19 Pro موفق عمل کند یا خیر. این چنین دایمنسیتی ۹۵۰۰ از مدیاتک نیز بهگفتن رقیبی جدی به بازار میآید. در روبه رو، اگزینوس ۲۶۰۰ از سامسونگ فعلاً ضعیفتر از رقیب ها به نظر میرسد. دراینبین، تراشه اختصاصی شیائومی با نام «Xring O1» هم بهزودی داخل میدان میشود و مطابق بنچمارکها انگارً نسل اول آن توانسته عملکردی در حد اسنپدراگون ۸ الیت داشته باشد که اتفاقی دیدنی محسوب میشود.
درمجموع، اسنپدراگون ۸ الیت ۲ نهفقط قدم فرد دیگر در مسیر افت فاصله نسلهای سختافزاری کوالکام برداشته، بلکه میتواند معادلات بازار تراشههای موبایل را نیز تحول دهد. با افزایش ۲۶ درصدی قوت پردازشی و بهبود ۳۰ درصدی در عرصه GPU، این تراشه برای رقابت مستقیم با بزرگان این صنعت همانند اپل، مدیاتک و شیائومی آماده است. یقیناً پیروزی آن در گروی کارکرد واقعی در تلفنهای پرچمدار پاییز امسال خواهد می بود که باید دید نوآوریهای فنی کوالکام میتوانند برترین تراشه موبایل سال را اراعه کنند یا خیر.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی