چهارشنبه, اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۴

بازار فروش سوال امتحان نهایی در دست تتربازها_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

این کانال‌های کلاهبرداری مدعی‌اند از طریق رابط‌هایی با نفوذ زیاد زیاد به سؤالات دسترسی دارند و طی یک پروسه امنیتی ۵ تا ۷ساعته پیش از برگزاری امتحان، سوالات را به همراه پاسخنامه، در اختیار خریداران قرار خواهند داد.

بر پایه ادعای یکی از این کانال‌های پرمخاطب و با ۶ سال سابقه فعالیت، سوالات برای یک تیم مجرب کلیدزنی که متشکل از برترین اساتید ایران می باشند ارسال شده و حدودا نیم ساعت سپس از پخش سوالات، پاسخنامه ۲۰ نمره‌ای هم در اختیار دانش‌آموزان متقاضی قرار می‌گیرد.

اما پشت مبالغ نجومی و چند ده میلیونی با چاشنی شعارهای دلسوزانه برای آینده دانش‌آموزان، یک سازوکار فساد سازمان‌یافته نهان شده است.

در این بازار زیرزمینی، سوالات تک درس پایه‌های نهم، یازدهم و دوازدهم، ۴ تا ۵ میلیون تومان تعیین شده و پکیج کامل دروس این پایه‌ها، به ترتیب ۱۰، ۱۵ و ۳۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

فروش فقط با تتر!

یقیناً ماجرا تنها به اینجا ختم نمی‌شود و در یکی از کانال‌ها، برای متقاضیانی که با ارز دیجیتال پرداخت کنند، ۲۰ درصد تخفیف در نظر گرفته‌ شده است. این چنین برخی از این کانال‌ها زیرساخت مالی‌شان را همانند یک باند حرفه‌ای طراحی کرده‌اند و فقط با «تتر» فروش دارند؛ ارزی که تراکنش‌ها را غیر قابل ردگیری می‌کند و عملاً مسیر ردیابی هویت خریدار و فروشنده را می‌بندد؛ حتی در صورت لو رفتن شبکه، اثبات تبادل پول زیاد دشوار می‌شود.

از نظر دیگر ترفند تبلیغاتی این دسته از کانال‌ها به جای لحن خشک تجاری، پر است از ابراز همدردی با شرایط سخت اقتصادی خانواده‌ها و یقیناً اصرار بر تاثییر ۶۰ درصدی تاثییر سوالات امتحانات نهایی در کنکور. این چنین در عکس العمل به قیمت‌های نجومی تعیین شده برای سوالات، مدعی خواهد شد: «هزینه های وارده بر تیم ما جهت پخش امتحانات نهایی قبل جلسه زیاد سنگین است و هر امتحان ۲.۵ الی ۳ میلیارد تومان هزینه دارد اما تا جایی که امکان داشت قیمت‌هاها را به گونه ای تنظیم کرده‌ایم که با هر شرایطی و در هر کجای ایران بتوانید از خدمات عالی تیم ما منفعت مند شوید.»

یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس در راستای کاسبی دلالان از این تاثییر ۶۰ درصدی امتحانات نهایی در کنکور نوشت: «هنگامی آموزش و پرورش نمی‌تواند امنیت سوالات را تامین کند چرا ۶۰ درصد امتیاز کنکور را به امتحانات نهایی تعلق داده است؟»

یکی دیگر از کاربران هم پیش از اغاز فصل امتحانات نهایی نوشته می بود: «آقای آموزش و پرورش! امتحان شبه نهایی با اون همه هزینه تحمیلی به سرزمین با توجیه آمادگی بچه های دوازدهم برگزار میکنی سپس سوالات قبل باز شدن مدرسه ها تو کانال‌ها در حال بارگزاریه؟ چه تضمینی در رابطه امنیت خود نهایی وجود داره؟»

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

با این اوصاف، اگرچه نگه داری امنیت امتحانات نهایی، یک الزام انکارناپذیر است و مراعات عدل آموزشی باید خط قرمز نظام آموزش و پرورش باشد اما فرضا هم اگر مطابق آنچه پلیس فتا می‌گوید، سوالات لو نرفته باشد و همه ادعاهای این کانال‌ها یک فریب حرفه‌ای برای کاسبی از جیب خانواده‌ها باشد، باز هم با اتفاق‌ای دلواپس‌کننده روبه رو‌ایم: بازاری سیاه که از اضطراب دانش‌آموزان و دامن زدن به آن تغذیه می‌کند.

به این علت برای این چنین اضطرابی که دانش‌آموزان را به دام کلاهبرداران می‌کشاند، باید فکری کرد و مسیر رقابت را از گرداب تقلب و دغل به سمت میدان واقعی و عادلانه سوق داد تا عدل آموزشی به حقیقتی ملموس تبدیل شود.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article