سه شنبه, اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴

توافق نامه مقابله جهانی با پاندمی در WHO به تصویب رسید_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ،‌ کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت امروز در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت، نخستین توافق‌نامه جهانی مقابله با پاندمی را با اجماع به تصویب رساندند. این تصمیم، نتیجه بیشتر از سه سال مذاکرات فشرده‌ای است که دولت‌ها با مقصد ترقی ایمنی و عدل جهانی در روبه رو با پاندمی‌های آینده در جواب به پیامدهای ویرانگر پاندمی کووید-۱۹ اغاز کردند.

دکتر تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت او گفت: «امروز جهان به لطف همکاری و ضمانت کشورهای عضو برای تصویب این توافق‌نامه تاریخی امن‌تر شده است. این توافق‌نامه پیروزی‌ای برای سلامت عمومی، علم و همکاری چندجانبه است و ضمانت می‌کند که ما به طور جمعی بهتر بتوانیم از جهان در برابر تهدیدهای پاندمی آینده محافظت کنیم. این این چنین بیانگر به‌رسمیت‌شناختن جهانی این نوشته است که شهروندان، جوامع و اقتصادهای ما نباید بار دیگر در برابر فجایع شبیه، صدمه‌پذیر باقی بمانند.»

بر پایه گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) کشورها این توافق‌نامه را امروز در نشست عمومی مجمع جهانی بهداشت که عالی‌ترین نهاد تصمیم‌گیری در WHO است، تصویب کردند. این تصویب بعد از رأی‌گیری روز قبل در کمیته‌ای با ۱۲۴ رأی موافق، بدون مخالفت و ۱۱ رأی ممتنع انجام شد.

این توافق‌نامه اصول، رویکردها و ابزارهایی را برای بهبود هماهنگی بین‌المللی در حوزه‌های گوناگون اشکار می‌کند تا ساختار سلامت جهانی برای پیشگیری، آمادگی و جواب به پاندمی‌ها تحکیم شود. از جمله این موارد، ضمانت دسترسی عادلانه و به‌موقع به واکسن‌ها، درمان‌ها و ابزارهای تشخیصی است.

در توافق‌نامه آمده است که «هیچ بخشی از این توافق‌نامه نباید به نحوی تفسیر شود که به دبیرخانه سازمان جهانی بهداشت، از جمله مدیرکل، اختیار صدور دستور، اعمال تحول، یا تدوین قوانین و سیاست‌های داخلی کشورها را بدهد یا از آن‌ها بخواهد عمل های خاصی همانند پذیرفتن یا منع پذیرفتن مسافران، اعمال الزامات واکسیناسیون، عمل های درمانی یا تشخیصی، یا قرنطینه را اجرا کنند.»

بر پایه مفاد این توافق‌نامه، شرکت‌های داروسازی شرکت کننده در این معاهده نقش کلیدی در فراهم عادلانه و به‌موقع محصولات سلامت ایفا خواهند کرد. این شرکت‌ها متعهد خواهد شد که ۲۰ درصد از تولیدات خود شامل واکسن‌ها، درمان‌ها و ابزارهای تشخیصی مؤثر، ایمن و با کیفیت را در اختیار WHO قرار دهند. توزیع این محصولات بین کشورها بر پایه نیازهای سلامت عمومی و با تمرکز اختصاصی بر کشورهای در حال گسترش انجام خواهد شد.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article