دانشمندان بریتانیایی باتری لیتیومی با قابلیت جذب کربن‌دی‌اکسید گسترش دادند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دانشمندان بریتانیایی باتری لیتیومی جدیدی گسترش دادند که علاوه‌بر ذخیره انرژی زیاد تر، می‌تواند کربن‌دی‌اکسید را جذب کند. این باتری جانشین سبزتری محسوب می‌شود و امکان پذیر روزی کاربردی‌تر از باتری‌های لیتیوم-یونی امروزی شود.

بر پایه گزارش ScienceDaily، دانشمندان دانشگاه ساری (Surrey) بریتانیا یک باتری لیتیومی ساخته‌اند که CO₂ را جذب می‌کند. دانشمندان می‌گویند در صورت تجاری‌سازی، این باتری‌ها نه‌تنها می‌توانند به افت انتشار کردن گازهای گلخانه‌ای پشتیبانی کنند، بلکه در مریخ نیز کاربرد خواهند داشت، جایی که ۹۵ درصد جو آن کربن‌دی‌اکسید است.

باتری لیتیومی تازه با قابلیت جذب کربن‌دی‌اکسید

درکل در گسترش باتری‌های لیتیوم-کربن‌دی‌اکسید مشکلاتی همانند فرسودگی سریع، عدم شارژ مجدد و نیاز به مواد کمیاب گران‌قیمت همانند روتنیم و پلاتین وجود دارد. اکنون محققان دانشگاه ساری با منفعت گیری از یک کاتالیزور کم‌هزینه به نام سزیم فسفومولیبدات (CPM) راهی برای تسلط بر این مشکلات اشکار کرده‌اند.

با مدل‌سازی کامپیوتری و تست‌های آزمایشگاهی، محققان نشان دادند که نوآوری آنها به باتری اجازه می‌دهد ۲.۵ برابر باتری‌های لیتیوم-یونی انرژی ذخیره کند، با انرژی زیاد کمتری شارژ شود و عمر آن بیشتر از ۱۰۰ چرخه باشد.

محققان می‌گویند یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های باتری‌های لیتیوم-کربن‌دی‌اکسید «بیش‌پتانسیل» (Overpotential) است، یعنی انرژی اضافی مورد نیاز برای اغاز یک عکس العمل. برای مثال می‌توان این مفهوم را به دوچرخه‌سواری در سربالایی قبل از رسیدن به زمین مسطح تشبیه کرد. نوآوری محققان این می بود که با CPM آن تپه را هموار کردند، به این معنی که باتری در طول هربار شارژ و دشارژ انرژی زیاد کمتری از دست می‌دهد.

از نظر انتشار کردن گازهای گلخانه‌ای در دنیای واقعی، تأثیر این باتری‌ها می‌تواند ملموس باشد. محققان می‌گویند: «مطابق محاسبات تقریبی ما، یک کیلوگرم کاتالیزور می‌تواند نزدیک به ۱۸.۵ کیلوگرم CO₂ را جذب کند. این تقریباً معادل انتشار کردن گازهای گلخانه‌ای حاصل از رانندگی ۱۶۰ کیلومتری با ماشین است.»

درکل ابداع محققان درهای جدیدی را برای گسترش باتری کم‌هزینه‌تر و سبزتر باز می‌کند. یافته‌های این پژوهش در ژورنال Advanced Science انتشار شده است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article