چرا آلمانی‌ها در کنیا کلیه می‌خرند؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

هندی‌ها سلاخی می‌کنند!

بیمارستان خصوصی مدیهیل در شهر الدورت کنیا به‌گفتن مرکز مهم این فعالیت‌های غیرقانونی شناسایی شده است. بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳، این بیمارستان ۳۷۲ پیوند کلیه انجام داده که برای استانداردهای محلی تعداد غیرعادی بالایی است. رویه کار هم این چنین است که  یک آژانس مبهم، که تا این مدت نام آن آشکار نشده، «سفرهای پزشکی» را برای بیماران از آلمان، اسرائیل، روسیه، قزاقستان، آذربایجان، پاکستان و سومالی ترتیب می‌دهد. بیماران تا ۲۰۰ هزار یورو برای هر عمل پیوند پرداخت می‌کنند، در حالی که اهداکنندگان، که زیاد تر جوان و فقیر می باشند، تنها نزدیک به ۴ هزار یورو دریافت می‌کنند. اهداکنندگان طبق معمول از اقشار زیاد فقیر کنیا یا کشورهای دیگر همانند پاکستان، قزاقستان و آذربایجان می باشند. تعداد بسیاری از آن‌ها به علت عدم تسلط به زبان انگلیسی، اسنادی را امضا می‌کنند که محتوای آن را فهمیدن نمی‌کنند. برخی بعد از عمل به علت عوارض جسمی، همانند درد شدید، قادر به کار نیستند. تحقیقات مشخص می کند که جراحان حرفه‌ای از هند در این عمل‌ها شراکت دارند و به بیمارستان مدیهیل اعزام خواهد شد تا پیوندها را انجام بدهند.

نان در خون

این شبکه با سوءاستفاده از اختلاف قیمت بین پرداختی بیماران و مبلغ ناچیز پرداختی به اهداکنندگان (نزدیک به ۴,۰۰۰ یورو)، سودهای هنگفتی به دست می‌آورد. این تجارت غیرقانونی به یک صنعت چندمیلیارد دلاری تبدیل شده است. این شبکه بین‌المللی شامل کشورهای صادرکننده اعضای بدن (همانند کنیا، پاکستان و قزاقستان) و کشورهای واردکننده (همانند آلمان، اسرائیل، عربستان سعودی و کانادا) است. یک فرد اسرائیلی که سال‌ها است تحت تعقیب مقامات بین‌المللی قرار دارد، به‌گفتن مغز متفکر این شبکه شناسایی شده است. با این حال، هویت دقیق او در گزارش اشکار نشده است.

فساد گسترده در کنیا

تحقیقات اشپیگل با ردیابی مسیر اهداکنندگان و گیرندگان، مصاحبه با افشاگران و متخصصان پزشکی، و بازدید اسناد، ابعاد این شبکه را افشا کرد. این تحقیقات نشان داد که فعالیت‌های غیرقانونی از سال ۲۰۲۲ شدت گرفته و تا سال ۲۰۲۴ ادامه داشته است. وزارت بهداشت کنیا در ژوئن ۲۰۲۳ از طریق گزارش سرویس انتقال خون و پیوند کنیا از فعالیت‌های مشکوک در بیمارستان مدیهیل مطلع شد، اما گزارش اولیه به علت گمان دستکاری، مورد انتقاد قرار گرفت. بعد از افشاگری‌های رسانه‌ای، آدن دواله، وزیر بهداشت کنیا، دستور تحقیقات تازه و تعلیق پیوندهای کلیه در این بیمارستان را صادر کرد. بیمارستان مدیهیل اتهامات را رد کرده و قول همکاری کامل با تحقیقات جنایی را داده است. این بیمارستان متعلق به دکتر سواروپ میشرا، تاجر و سیاستمدار برجسته هندی‌تبار و از نزدیکان رئیس‌جمهور کنیا، ویلیام روتو، است.

هنگامی هر دوطرف ناامیدند

این گزارش به موارد شبیهی در قبل هم اشاره می‌کند، همانند کلینیک مدیکوس در پریشتینا (کوزوو) در سال ۲۰۰۸، که شبکه‌ای شبیه برای قاچاق کلیه از اهداکنندگان فقیر به گیرندگان ثروتمند از آلمان و اسرائیل را اداره می‌کرد. پیشرفت‌های پزشکی امکان پیوند اعضای بیشتری همانند کبد و ریه را فراهم کرده، اما کلیه هم چنان پرتقاضاترین عضو است. بر پایه آمار سازمان ملل، سالانه نزدیک به ۱۰,۰۰۰ تا ۲۰,۰۰۰ پیوند غیرقانونی کلیه در جهان انجام می‌شود. مقاله مثالای از یک اهداکننده کنیایی را شرح می‌دهد که به علت ناتوانی در فهمیدن اسناد انگلیسی، بعد از عمل با درد شدید و ناتوانی در کار روبه رو شد. این موارد نشان‌دهنده سوءاستفاده سیستماتیک از افراد صدمه‌پذیر است. بیماران آلمانی و دیگر گیرندگان، که زیاد تر در لیست‌های انتظار طویل برای پیوند قرار دارند، به علت ناامیدی به این شبکه‌های غیرقانونی روی می‌آورند. این نوشته نشان‌دهنده شکاف بین تقاضا و اراعه قانونی اعضای بدن است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article