پنجشنبه, مرداد ۲, ۱۴۰۴

۴ سال زمان برای فرار از «چاله جمعیتی»_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دکتر صابر جباری با گفتن این که «پنجره جمعیتی» از مولفه‌هایی است که در ربط جمعیت نقل می‌شود، اظهار کرد: پنجره جمعیتی، مولفه‌ای است که در علم اقتصاد کاربرد دارد و منظور این است که نیروی کار مولد سرزمین یعنی افرادی که در بازه سنی ۱۵ تا ۶۵ سال قرار دارند، چند نفر می باشند. این چنین «امکان باروری» از دیگر مفاهیم پنجره باز جمعیتی است.  

او همین طور گفت: با دقت به الگوهای باروری سرزمین، عمده زنانی که امکان باروری دارند متولدهای دهه ۶۰ و پیش از این دهه می باشند و تعداد زنانی که در سن باروری قرار دارند بعد از دهه ۷۰ به شدت افت می‌یابد. با دقت به الگوهای باروری، زمان طلایی برای حداکثر فرزندآوری که دچار چاله جمعیتی نشویم نزدیک به ۴ سال اینده است. بعد از این بازه وقتی، محدودیت وقتی زیاد تر و شرایط سخت‌تر می‌شود.  

جباری درمورد برنامه‌های وزارت بهداشت در حوزه افزایش جمعیت گفت: هنگامی که سیاست‌های تنظیم خانواده اجرا شده، محدویت در باروری تشکیل کرده اند؛ به نحوی که اظهار شد افراد کمتر از ۱۸ سال و افراد بالای ۳۵ سال نباید باردار شوند. تشکیل محدودیت در سن باروری یک نادرست می بود. بر پایه منبع های علمی دنیا، محدویتی در سن باروری تشکیل نکرده‌اند. برخی کشورها همانند کنگره ایالات‌متحده آمریکا از زنانی که در ۵۰ سالگی باردار خواهد شد، حمایتمی‌کند.

وی با گفتن این که محدودیتی در سن بارداری نداریم، افزود: بسته‌های مراقبتی  و حمایتی برای زنان باردار در هر سنی درنظر گرفته‌ایم و این بسته‌ها را اراعه می‌دهیم. بیشتر از ۱۰۰ خدمت در دوران پیش و بعد از بارداری به زنان اراعه می‌دهیم تا در ربط با دوره بارداری نگرانی نداشته باشند. این چنین این گمان وجود دارد که زنان باردار به مراقبت زیاد تر نیاز داشته باشند، بسته‌های بهداشتی و درمانی بازنگری شده تا زنان باردار در دوران بارداری دچار مشکل خاص نشوند. این چنین مقصد دیگر این است که در صورت ابراز چالش، چالش به وجود آمده رفع شود و سلامت مادر و جنین وی تامین شود.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمورد رونمایی از سامانه رضایت‌سنجی زنان باردار در زایشگاه ها نیز او گفت: بازخوردهای زنان به طور روزانه در این سامانه ثبت می‌شود. در وزارت بهداشت، معارفه دقیق این سامانه و آشنایی کامل مردم با این سامانه را در دستور کار قرار داده‌ایم تا نظر یک میلیون زایمان سالانه سرزمین را در این سامانه داشته باشیم.  بازخوردهایی که از زنان دریافت می‌کنیم در ربط با تصمیم‌گیری‌ها زیاد موثر است تا نقاط قوت را تحکیم و نقاظ ضعف را رفع کنیم.

جباری گفت: مقدار شرکت در سامانه رضایت‌سنجی با دقت به آگاهی زنان از وجود این چنین سامانه نظرسنجی روز به روز در حال افزایش است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article