چهارشنبه, خرداد ۷, ۱۴۰۴

کسب اجازه از هنرمندان، صعنت هوش مصنوعی را نابود می‌کند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

نیک کلگ، معاون قبل نخست‌وزیر بریتانیا و مدیر اسبق امور جهانی شرکت متا، هشدار داده الزام شرکت‌های هوش مصنوعی به دریافت اجازه از صاحبان آثار برای منفعت گیری از محتوای آنها در آموزش مدل‌ها، عملاً صنعت هوش مصنوعی را یک‌شبه در این سرزمین نابود خواهد کرد.

بر پایه گزارش «TheVerge»، کلگ که در رویدادی برای معارفه کتاب تازه خود سخن می‌او گفت، پافشاری کرد هنرمندان باید حق انتخاب داشته باشند و بتوانند مانع منفعت گیری از آثارشان در آموزش مدل‌ها بشوند. او ادعا کرد گذاشتن پیش‌شرط دریافت رضایت از همه هنرمندان برای این فرایند، عملی و قابل‌اجرا نیست.

چالش حقوق هنرمندان با رشد سریع صنعت هوش مصنوعی

او در گفتگو با نشریه تایمز او گفت: «فکر می‌کنم جامعه خلاق می‌خواهد یک قدم جلوتر برود. تعداد بسیاری می‌گویند فقط درصورتی می‌توانی [مدل‌ها را] با محتوای من آموزش بدهی که اول از من اجازه بگیری ولی به‌نظرم این دیدگاه تا حد بسیاری نامعقول است؛ چون این سیستم‌ها روی حجم عظیمی از داده‌ها آموزش می‌بینند.»

کلگ اضافه کرد: «اصلاً نمی‌دانم چطور می‌خواهید از همه اول اجازه بگیرید. واقعاً نمی‌دانم چطور این چنین چیزی عملی خواهد می بود. ضمن این که اگر این کار فقط در بریتانیا انجام شود و کشورهای دیگر این چنین محدودیتی نداشته باشند، این تصمیم عملاً صنعت هوش مصنوعی را در این سرزمین نابود می‌کند.»

کلگ در شرایطی این اظهارات را نقل کرد که مجلس بریتانیا مشغول بازدید لایحه‌ای تازه به‌ نام قانون منفعت گیری و دسترسی به داده‌ها بوده است. مقصد این لایحه افزایش شفافیت در عرصه فعالیت شرکت‌های هوش مصنوعی و حفاظت از حقوق هنرمندان است. این لایحه که «بیبن کیدرون» (Beeban Kidron)، کارگردان و تهیه‌کننده سینما، نظر داده می بود، شرکت‌های فناوری را ناچار می‌کرد اظهار کنند برای آموزش مدل‌هایشان از کدام آثار دارای کپی‌رایت منفعت گیری کرده‌اند اما مجلس عوام بریتانیا پنجشنبه آن را رد کرد. وزیر فناوری این سرزمین او گفت اقتصاد بریتانیا برای رسیدن به پیروزی به هر ۲ صنعت، هوش مصنوعی و هنرمندان، نیاز دارد.

صدها هنرمند ازجمله «پل مک‌کارتنی»، «التون جان»، «دوا لیپا» و «اندرو لوید وبر» با امضای نامه‌ای سرگشاده از این اصلاحیه حمایتکرده بودند. کیدرون و حامیان این مطرح اعتقاد دارند الزام به شفافیت علتمی‌شود شرکت‌های هوش مصنوعی کمتر به‌سمت دزدیدن محتوای خلاقانه بروند و قانون کپی‌رایت بهتر مراعات شود.

کیدرون در یادداشتی در گاردین نوشت: «این آخر راه نیست»؛ چون قرار است این لایحه اغاز ژوئن (خرداد) بار دیگر به مجلس اعیان بازگردد.

اختلاف بر سر منفعت گیری از آثار دارای کپی‌رایت برای آموزش هوش مصنوعی به رویارویی جدی فعالان صنعت فناوری و هنرمندان در بریتانیا منجر شده است؛ جایی که نیک کلگ آن را تهدیدی برای بقای این صنعت می‌داند و هنرمندان خواستار شفافیت و مراعات حقوق خالقان می باشند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article