به گزارش آفتاب شرق
پژوهشی تازه مشخص می کند مصرف طیف متنوعی از مواد غذایی سرشار از فلاونوئید با افت خطر مرگ زودرس و بیماریهای مزمن مرتبط است. به حرف های محققان، افرادی که بیشترین تنوع مواد دارای فلاونوئید را مصرف میکنند، ۶ تا ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و بیماریهای گوناگون قرار دارند.
بر پایه گزارش Independent، محققان دانشگاه کوئینز بلفاست با بازدید دادههای سلامتی بیشتر از ۱۲۴ هزار شرکتکننده ۴۰ تا ۷۰ ساله دریافتند مصرف مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدها میتواند خطر مرگ زودرس و ابتلا به بیماریهایی همانند دیابت نوع ۲، سرطان و بیماریهای قلبی و عصبی را بهاندازه قابلتوجهی افت دهد.
تأثیر مصرف مواد غذایی حاوی فلاونوئید بر سلامتی
بر پایه مقاله منتشرشده در نیچر، محققان میگویند فقط مقدار مصرف فلاونوئیدها بر سلامتی مؤثر نیست، بلکه تنوع مواد غذایی نیز در افت خطر مرگ نقش دارد. مطابق یافتههای این پژوهش، افرادی که گستردهترین طیف از فلاونوئیدهای غذایی یا زیرگروههای خاص فلاونوئید را مصرف میکردند، بین ۶ تا ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و ابراز بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، سرطان، بیماریهای تنفسی و بیماریهای تخریبکننده عصبی قرار دارند.
سوال مهم اینجاست: چه بخوریم و چه مقدار؟
فلاونوئیدها بهوفور در میوهها و سبزیجاتی همانند انواع توت (نظیر بلوبری و توتفرنگی)، سیب، پرتقال، انگور و در چای (سیاه و سبز) و شکلات تلخ یافت خواهد شد. «بنجامین پارمنتر» (Benjamin Parmenter)، یکی از پژوهشگران این مطالعه، میگوید: «مصرف نزدیک به ۵۰۰ میلیگرم فلاونوئید در روز با ۱۶ درصد افت خطر مرگ و ۱۰ درصد افت خطر بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای تنفسی همراه می بود. این مقدار تقریباً معادل فلاونوئیدی است که با نوشیدن ۲ فنجان چای دریافت میکنید.»
دکتر «آیدین کسیدی» (Aedín Cassidy)، از محققان مطالعه حاضر، توضیح میدهد: «مصرف زیاد تر فلاونوئیدهای غذایی میتواند خطر بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای عصبی همانند پارکینسون را افت دهد. مطالعات آزمایشگاهی و بالینی نیز نشان دادهاند فلاونوئیدهای گوناگون، همانند آنتوسیانینها و فلاونولها از طرق متغیری عمل میکنند؛ برخی سختی خون را بهبود میبخشند، برخی به تنظیم کلسترول پشتیبانی میکنند و برخی دیگر التهاب را که عرصهساز تعداد بسیاری از بیماریهای مزمن است، افت خواهند داد.»
محققان دانشگاه ادیثکوان در پژوهش فرد دیگر دریافتند غذاهای غنی از فلاونوئیدها میتوانند به افت عوامل پیری ناسالم همانند ضعف، اختلال در کارکرد بدنی و کم شدن سلامت روان پشتیبانی کنند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی