به گزارش آفتاب شرق
محسن فرهادی با گفتن این که دهم ذیالحجه، مصادف با عید قربان، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است، او گفت: با افزایش ذبح دام در این ایام، مراعات اصول ایمنی و بهداشتی بیشتر از هر زمان فرد دیگر الزام مییابد. در حالیکه قربانی یکی از نمودهای مهم عبودیت در فرهنگ دینی ماست، بیتوجهی به الزامات بهداشتی میتواند سلامت عمومی و محیطزیست را تهدید کند.
فرهادی اظهار داشت: برخی بیماریهای خطرناک همانند تب کریمه کنگو، میتوانند از طریق تماس با خون، گوشت یا ترشحات دام آلوده یا از راه مصرف فرآوردههای دامی منتقل شوند. به این علت، انجام قربانی در محیطهای بهداشتی و تحت نظارت متخصصان الزامی است.
وی با اشاره به دستورالعملهای وزارت بهداشت در این عرصه پافشاری کرد: دام زنده باید از مراکز مجاز تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه شده و ذبح نیز تنها در کشتارگاههای رسمی و با قبول سلامت دام از سوی دامپزشک انجام گیرد. این چنین باید از ذبح دام در معابر عمومی، منازل، پارکها و اماکن غیرمجاز خودداری شود، چون این عمل علتآلودگی محیط شهری و انتشار کردن عوامل بیماریزا خواهد شد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه گفت: افراد ذابح موظف به منفعت گیری از وسایل حفاظت فردی از جمله دستکش، ماسک، چکمه و روپوش می باشند و بعد از آخر ذبح، شستوشوی کامل دستها و ابزار الزامی است. ضایعات و امعاء دام نیز باید بهصورت اصولی دفع شوند و بههیچوجه نباید در فضاهای سبز، جویها یا آبهای سطحی رها شوند، چون این نوشته جهت جذب حیوانات موذی و انتشار کردن آلودگی خواهد شد.
فرهادی در خصوص مصرف گوشت دام قربانی نیز هشدار داد: گوشت باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود. این چنین جگر و دیگر احشاء دام باید دستکم ۴۸ ساعت در همان شرایط نگهداری شده و سپس از آن مورد منفعت گیری قرار گیرند.
وی در آخر خاطرنشان کرد: مراعات کامل این پیشنهادها نهتنها ضمانتکننده سلامت فردی و عمومی است، بلکه بیانگر مسئولیتپذیری دینی، اجتماعی و زیستمحیطی هر فرد در روبه رو جامعه خواهد می بود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی