کابوس شبانه گمان مرگ زودرس را تا سه برابر افزایش می‌دهد_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

نتایج یک پژوهش تازه مشخص می کند افرادی که هر هفته با کابوس از خواب بیدار خواهد شد، در قیاس با دیگران تا سه برابر زیاد تر در معرض مرگ پیش از ۷۵ سالگی قرار دارند.

تحقیق تازه توسط تیمی از محققان در آمریکا انجام شده و در آن داده‌های چهار مطالعه طویل مدت روی بیشتر از ۴۰۰۰ نفر بین ۲۶ تا ۷۴ سال بازدید شده است. شرکت‌کنندگان مقدار کابوس‌های شبانه خود را گزارش کرده‌اند و سپس در بازه‌ای ۱۸ ساله، آمار مرگ‌ومیر آن‌ها به ثبت رسیده است. در این زمان، ۲۲۷ نفر به‌صورت زودرس جان خود را از دست دادند.

حتی بعد از درنظر گرفتن عواملی همانند سن، جنسیت، سلامت روان، مصرف سیگار و وزن، نتایج نشان داده افرادی که هفته‌ای یک‌بار یا زیاد تر کابوس می‌بینند، هم چنان نزدیک به سه برابر زیاد تر از دیگران در معرض مرگ زودرس می باشند.

تاثییر کابوس بر ساعت زیستی بدن

محققان در ادامه به بازدید «ساعت‌های زیستی» یا همان علائم شیمیایی روی DNA پرداختند که سن بیولوژیکی بدن را مشخص می کند. نتایج اراعه شده از سوی سه مدل گوناگون (شامل DunedinPACE ،GrimAge و PhenoAge) نشان داده افرادی که زیاد تر کابوس می‌بینند، از نظر بیولوژیکی پیرتر از سن شناسنامه‌ای خود می باشند.

محققان می‌گویند نزدیک به ۳۹ درصد از ربط بین کابوس‌ها و مرگ زودرس را می‌توان با پیری سریع تر سلول‌ها گفت. به‌گفتن‌ساده، چیزی که جهت کابوس می‌شود، همزمان بدن را نیز سریع تر پیر می‌کند.

کابوس‌ها طبق معمولً در مرحله‌ای از خواب با نام REM یا «خواب با حرکت سریع چشم» اتفاق می‌افتند؛ مرحله‌ای که در آن مغز فعال است اما بدن فلج شده. در این حالت، ترشح ناگهانی آدرنالین و کورتیزول می‌تواند به‌همان اندازه‌ای شدید باشد که زمان بیداری هراس را توانایی می‌کنید. تکرار این شوک‌ها می‌تواند سیستم استرس بدن را در طول روز نیز فعال نگه دارد.

استرس مداوم ناشی از کابوس‌ها می‌تواند التهاب تشکیل کند، سختی خون را بالا ببرد و با فرسودن انتهای کروموزوم‌ها روال پیری را سریع کند. ازطرف‌دیگر، پریدن از خواب علتاختلال در خواب عمیق می‌شود؛ مرحله‌ای که بدن در آن ترمیم می‌شود و ضایعات سلولی را پاک‌سازی می‌کند. این دو عامل درکنارهم، علت مهم پیری سریع تر بدن در افراد کابوس‌زده به‌نظر می‌رسند.

درنهایت باید دقت داشت که این تحقیق، مبتنی بر گزارش‌های شخصی افراد از خواب‌های خود بوده و تا این مدت قضاوت علمی نشده است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article