به گزارش آفتاب شرق
سید جواد حسینی عصر پنجشنبه در نشست شورای سالمندان خراسان رضوی در محل استانداری با اشاره به تغیرات جمعیتی ایران افزود: اگر در سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۹.۵ درصد جمعیت سرزمین سالمند بودند، پیشبینی میشود که این رقم تا سال ۱۴۳۰ به بیشتر از ۳۱ درصد برسد.
وی فرمود: جامعه ایران با امواج متوالی جمعیتی مواجه بوده است که از محو کودکی، طویلشدن دوره جوانی، پرفشاری میانسالی، تا ورود به مرحله سالمندی همراه شده است.
رییس سازمان بهزیستی اظهار کرد: اکنون باید دقت داشت که ۲۵ سال از عمر هر فرد بعد از بازنشستگی باقی میماند که نباید آن را دوره انزوا برداشت کرد، بلکه این دوره، فرصتی برای فعالیت نقرهای و منفعتگیری از توانایی و تواناییهای سالمندان است.
وی از ترقی شورای سالمندان و مسئولیت داری رییس جمهور به گفتن ریاست شورا خبر داد و او گفت: این شورا اکنون با ۲۷ عضو و بر پایه قانون جامع حمایتاز سالمندان فعالیت میکند و برنامهریزی شده است که در همه استانها شوراهای سالمندان فعال شوند تا بتوان خدمات بهتر و هدفمندتری اراعه داد.
حسینی او گفت: همان گونه که رییس جمهور نیز اصرار کرد، دقت به «محلهگرایی» و واگذاری اختیارات به استانداران میتواند علتتصمیمگیریهای بهتر و مدیریت کارآمدتر در سطح استانها شود.
به حرف های وی، این رویکرد نه تنها در مدیریت بحران بلکه در روبه رو با اتفاق سالمندی نیز زیاد موثر است.
رییس سازمان بهزیستی این چنین به اهمیت منفعتبرداری از زمانهای اقتصادی ناشی از جمعیت سالمند اشاره کرد و او گفت: اقتصاد نقرهای شامل بازار خدمات بهداشتی، تجهیزات پزشکی، مراقبت در منزل و گسترش اشتغال و کارآفرینی اختصاصی سالمندان است که میتواند سهم بزرگی در رشد اقتصادی سرزمین داشته باشد.
وی در پیشنهادات خود حوالی ترقی شرایط سالمندی در استان، خواستار افزودن یک معیار به شاخصهای شهر سالمند شد و اصرار کرد: شهرداریها به گفتن محور مهم این مطرح باید در کنار ۲۷ دستگاه اجرایی دیگر، مسئولیتپذیر باشند.
حسینی این چنین نظر برگزاری نشستهای دورهای شورای سالمندان با وجود شهردار و استاندار هر شهر به منظور تبادل ازمایش ها و تحکیم برنامهها نیز نقل کرد.
وی اصرار کرد: با همکاری استانداران و دستگاههای ذیربط، خشونت علیه سالمندان به صفر خواهد رسید و پرداخت حقوق پرستاری و مستمریهای معوق تسریع خواهد شد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی