به گزارش آفتاب شرق
در مطالعهای از شرکت Joi AI، نتایج عجیبی درموردی نگاه نسل زد به روابط عاطفی اراعه شده است. بر پایه این تحقیق، ۸۰ درصد از نسل زد اظهار کردهاند که حاضرند با چتبات هوش مصنوعی ازدواج کنند و حتی ۸۳ درصد از آنها باور دارند که میتوانند با هوش مصنوعی، پیوندی عاطفی عمیق برقرار کنند.
Joi AI برای این اتفاق کلمه تازهی AI-lationshi را ابداع کرده است که به رابطهی دیجیتالی بین انسان و هوش مصنوعی اشاره دارد.
کارشناسان هشدار خواهند داد روابط انسان و هوش مصنوعی نباید جانشین ارتباطات انسانی واقعی شوند. جیمی برانشتاین، درمانگر روابط عاطفی در Joi AI، میگوید که این نوع ربط میتواند در دوران تنهایی، اضطراب و فشارهای روانی، نوعی حمایتاحساسی متفاوت اراعه دهد. بااین حال، او پافشاری میکند که مقصد از این روابط، جایگزینی ربط واقعی انسانی نیست.
برخی متخصصان همانند جولی آلبرایت، جامعهشناس دیجیتال، نگرانند که این روال نشانهای از شکاف اجتماعی عمیقتری باشد. او باور دارد تعداد بسیاری از جوانان امروز دیگر حتی دوستان واقعی ندارند و ارتباطاتشان محدود به چت، پیامک یا تعامل با هوش مصنوعی است. آلبرایت هشدار میدهد که تعامل با چتباتها به مرور میتواند نیاز به روابط انسانی واقعی را در جوانان افت دهد.
برخی از خصوصیتهای هوش مصنوعی از جمله دسترسی دائمی، قضاوتگر نبودن و انعطافپذیری بالا علتشده است افراد آن را جایگزینی ساده برای رابطههای انسانی ببینند. اما این رابطههای بیدردسر میتوانند حس وابستگی مصنوعی تشکیل کنند و انسان زیاد تر از حقیقت اجتماعی دور بماند.
Joi AI معتقد است که هوش مصنوعی میتواند شکاف تنهایی را پر کند و به گفتن دوست دیجیتالی همیشگی کنار افراد باشد. بااین حال، خطرات جدی نیز وجود دارد. در سال قبل نوجوانی ۱۴ ساله بعد از دلبستگی به چتبات خود دست به خودکشی زد. در بلژیک مردی به علت رابطهی احساسی با هوش مصنوعی جان خود را از دست داد.
از نظر دیگر، خطر انتشار کردن اطلاعات نادرست یا دستکاری روانی ازطرف این فناوریها نیز نقل است. با وجود این، تعداد بسیاری هم چنان بهجستوجو جایی برای تواناییی حس فهمیدنشدن می باشند؛ حتی اگر آن مکان در سرورهای شرکتهای هوش مصنوعی فراهم شود. افزایش ۱۲۰ تا ۱۳۲ درصدی جستوجوی عباراتی همانند «عشق به هوش مصنوعی» در گوگل نیز این نوشته را قبول میکند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی