به گزارش آفتاب شرق
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، بیماری تب دنگی، یکی از عفونتهای ویروسی مهم با الگوی بالینی پیچیده است که میتواند طیف وسیعی از علائم و پیامدهای بالینی را در بیماران گوناگون به همراه داشته باشد. این بیماری که توسط ویروس دنگی و از طریق نیش پشههای آئدس، به اختصاصی آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس منتقل میشود، در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری جهان شیوع بالایی دارد و با دقت به الگوی غیرقابل پیشبینی پیشرفت آن، یکی از چالشهای مهم پزشکی و بهداشتی به شمار میآید.
علائم تب دنگی چیست؟
یکی از ویژگیهای بارز تب دنگی، ابراز تب چند روزه است که طبق معمولً با دو یا چند علامت از جمله تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، دردهای عضلانی و مفصلی همراه است. این علائم میتوانند در هر بیمار به شکل متغیری ظاهر شوند و شدت آنها نیز متغیر است. در تعداد بسیاری از موارد، بیماری با علائم نسبتاً خفیف اغاز میشود، اما در برخی بیماران امکان پذیر به شدت پیشرفت کرده و داخل مرحلهای بحرانی شود که با ابراز علائم هشدار دهندهای همانند استفراغ پایدار، درد شدید و مداوم شکمی، تجمع مایع در بدن و بزرگی کبد همراه است.
شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در سال جاری
بر پایه گزارشهای نظام مراقبت بیماریهای واگیر، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۷ تیرماه، تعداد ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در سرزمین شناسایی شده است. از این تعداد، ۲۵۵ مورد در شهرستان چابهار گزارش شده که ۲۴۹ مورد بومی و ۶ مورد مربوط به بیماران آلوده شده در سرزمین پاکستان بودهاند. این چنین، دو مورد در زاهدان و دو مورد در ایرانشهر گزارش شده است که هر سه بیمار سابقه سفر به چابهار داشتهاند.
در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در سرزمین تشخیص داده شد که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل سرزمین رخ داده است و انتقال محلی محسوب میشود و مابقی بیماران در خارج از سرزمین به بیماری دچار شدهاند.
صید پشه آئدس در ۸ استان سرزمین
در همه مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام میشود. اکنون پشه آئدس در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان(چابهار و کنارک)، بوشهر(عسلویه و کنگان)، فارس(شهرستان مهر)، در همه نقاط استان گیلان، در شهرستانهای رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستانهای خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.
راههای پیشگیری از تب دنگی
با دقت به این که تب دنگی از طریق نیش پشههای آئدس انتقال مییابد و این پشهها عمدتاً در آبهای راکد از جمله ظروف زیر گلدان، ظروف زیر کولر و… تخمگذاری میکنند، عمل های پیشگیرانه همانند منفعت گیری از پشهبند و دفع مناسب آبهای راکد از جمله راهکارهای مهم در افت شیوع این بیماری محسوب خواهد شد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع