به گزارش آفتاب شرق
محققان دریافتهاند که فراگیری و نواختن ساز موسیقی میتواند به محافظت از مغز انسان در برابر پیری پشتیبانی کند.
بر پایه مطالعهای که در مجله PLOS Biology انتشار شده، افراد مسن با آموزش طویلزمان موسیقی در فهمیدن گفتار در محیطهای پرسروصدا کارکرد بهتری از خود نشان دادند و الگوهای اتصال عصبی در مغزشان به الگوهای افراد جوانتر نزدیکتر می بود.
اگر میخواهید مغزتان را در برابر پیری محافظت کنید بهتر است ساز زدن یاد بگیرید
پژوهشگران آکادمی تحقیقات و آموزش Baycrest کانادا و آکادمی علوم چین از اسکنهای fMRI برای قیاس فعالیت مغزی در ۲۵ فرد مسن نوازنده، ۲۵ فرد مسن غیر نوازنده و ۲۴ فرد جوان غیر نوازنده پشتیبانی گرفتند. در این آزمایش از شرکتکنندگان خواسته شد هجاهایی را که توسط نویز بعدعرصه پوشانده شده بودند شناسایی کنند. انجام این کار طبق معمولً با افزایش سن دشوارتر میشود.
درحالیکه افراد مسن غیر نوازنده افزایش معمول فعالیت و اتصالات عصبی مرتبط با سن را نشان دادند که نشانهای از تلاش زیاد تر مغز برای جبران کم شدن کارکرد است، افراد مسن نوازنده الگویی همانند به جوانان را نگه داری کرده بودند. این مطالعه نشان داد که قوت اتصالات در برخی شبکههای مغزی با کارکرد بهتر در ماموریت شناسایی گفتار در محیط نویزآلود نیز مرتبط است.
یافتههای تازه محققان از آنچه آنها Hold-Back Upregulation مینامند حمایتمیکند. این حالت وقتی رخ میدهد که ذخیره شناختی ایجادشده از طریق آموزش موسیقی به مغز پشتیبانی میکند بهجای آنکه فقطً برای جبران افت کارکرد تلاش کند، ویژگیهای عملکردی جوانتر خود را نگه داری نماید.
دکتر «یی دو»، نویسنده همکار این مطالعه، او گفت: «همان گونه که یک ساز خوش کوک نیازی به نواخته شدن با صدای بلندتر برای شنیده شدن ندارد، مغز نوازندگان مسن نیز به لطف سالها تمرین، هم چنان بهخوبی تنظیم و هماهنگ باقی میماند.»
محققان این چنین اظهار کردند که اگرچه این مطالعه نمیتواند رابطه علتومعلولی را ثابت کند، اما شواهد فزایندهای را مشخص می کند که انتخابهای مثبت در سبک زندگی، همانند آموزش موسیقی، تحصیلات عالی و دوزبانه بودن، میتوانند به مغز در مقابله بهتر با روال پیری پشتیبانی کنند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی