سرگردانی خسارت دیدگان جنگ ۱۲ روزه بین شهرداری و دولت؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
6 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

با گذشت چند هفته از حملات موشکی به تهران و خسارات واردشده به واحدهای مسکونی، تجاری و زیرساخت‌های شهری، تعداد بسیاری از ساکنان به خصوص مغازه‌داران هم چنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.

در حالی که شهرداری از اغاز تعمیرات جزئی، اسکان اضطراری و تدوین برخی لوایح خبر داده، شهروندان از جواب‌گو نبودن نهادهای مسئول و بلاتکلیفی در فرآیند جبران خسارت گله های دارند.

در همین رابطه، سید جعفر تشکری هاشمی، عضو شورای شهر تهران پافشاری می‌کند:«اصل جبران خسارت قطعی است، اما نحوه و مقدار آن تا این مدت منوط به تصمیمات دولت و مجلس است. شهرداری نیز پای کار است.»

متن کامل این او مباحثه را در ادامه بخوانید:

آقای تشکری هاشمی!  با دقت به گذشت چند هفته از حملات تازه و برآورد خسارات داخل شده به شهروندان، هم چنان تعداد بسیاری از ساکنان می‌گویند هیچ اعتباری به آن‌ها تعلق نگرفته است. تکلیف جبران خسارات داخل شده به منازل، مشاغل و خدمات شهری چیست؟

این که خسارت شهروندانی که در این حملات صدمه دیده‌اند، باید جبران شود، در آن تردیدی نیست. چه منازل مسکونی، چه واحدهای تجاری و حتی خدمات عمومی؛ اگر آسیبی دیده‌اند، باید به حالت قبلی بازگردند. اگر نتوان آن را به سطحی بهتر رساند، لااقل باید شرایط قبل بازسازی شود.

جبران خسارت قطعی است، جزئیات را اظهار می‌کنیم

درمورد چگونگی جبران خسارت، پیشنهادهایی از سوی شهرداری تهران اراعه شده و در سطح دولت هم سخن بگویید‌هایی شده است. ما چشم به راه هستیم تا جمع‌بندی نهایی دولت و مجلس انجام شود. اگر مقدار مسئولیت شهرداری اشکار شود، آنگاه مجموعه‌ای از مصوبات می‌تواند راه‌گشا باشد. اصل نوشته برای ما روشن است: جبران خسارت امری قطعی و غیرقابل تردید است. اما در روش و فراهم منبع های، باید چشم به راه تصمیمات رسمی دولت بمانیم.

اکنون چه عمل های عملی از سوی شهرداری یا شورا برای جبران یا پشتیبانی به صدمه‌دیدگان انجام شده؟

برخی پیشنهادها از سوی شهرداری به شورا اراعه شده و برخی از آن‌ها نیز در شورا به تصویب رسیده‌اند. اما قسمت عمده‌ای از عمل های، بسته به تصمیم دولت است. به‌محض این که تکلیف نهایی روشن شود، شورا نیز بر پایه آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

گزارش‌هایی به ما رسیده که تماس‌های اولیه با صدمه‌دیدگان پیگیری نشده‌اند یا حتی جواب‌هایی غیرکارشناسی دریافت کرده‌اند. به‌گفتن نمونه، مغازه‌داری در تجریش اظهار کرده بیشتر از ۱ میلیارد تومان خسارت دیده، اما پیگیری‌هایش بی‌نتیجه مانده و حتی پاسخی شگفت به او درمورد دعوا مجدد اسرائیل داده اند،  آیا شورا این چنین گزارش‌هایی را شنیده؟

من این چنین پاسخی را دور از انتظار می‌دانم و قطعاً منطقی یا قابل‌پذیرفتن نیست (احتمالا شوخی کردند). با این حال، همان گونه که گفتم، شهرداری کار تعمیرات سریع را اغاز کرده و در رابطه مشاغل نیز اقداماتی در جریان است.

در خصوص منازل مسکونی با خسارت‌های جزئی، شهرداری در حال ترمیم شیشه‌ها، درها، پنجره‌ها و موارد شبیه است. سقف ریالی نهایی تا این مدت اشکار نشده، چون باید در شورا و دولت نهایی شود، اما کار عملیاتی اغاز شده و در برخی مناطق به پایان رسیده است.

این عمل های شامل چه مناطقی می‌شود؟ آیا گزارش دقیقی از پیشرفت پروژه‌ها وجود دارد؟

بله. در برخی مناطق، ترمیم‌ها همه شده و در برخی دیگر تا این مدت در حال اجراست. ضمانت ما این است که مشابه با مقدار خسارت، جبران صورت گیرد.

تا ۱.۵میلیارد ودیعه و ۳۰  میلیون اجاره ماهانه در نظر گرفته شده است

برخی از ساکنان خواستار خبر‌رسانی شفاف می باشند. شورا چه وقتی به‌صورت رسمی و روشن جزئیات مطرح‌های اجرایی، سقف پشتیبانی‌ها و جدول زمان‌بندی را اظهار می‌کند؟

ما برخی مصوبات را تصویب کرده‌ایم و بخشی از عمل های هم در حال انجام است. شورا از ابتدا شفاف عمل کرده. درمورد رقم‌ها هم بله، اعداد نقل‌شده، از متری  ۸ میلیون تا ۲۰ میلیون برای نوسازی و بازسازی واقعی می باشند. این چنین شهرداری نظر داده برای اسکان موقت افراد، تا ۳۰ میلیون اجاره ماهانه و ودیعه تا ۱.۵ میلیارد در نظر گرفته شود. ولی همه این‌ها وابسته به سهم دولت است. اگر دولت بخشی از بار را بپذیرد، ما هم قطعاً مسئولیت خود را ایفا می کنیم.

برای خودروها و مشاغل صدمه‌دیده چه‌طور؟

در رابطه خودروهایی که صدمه دیده‌اند، هزینه‌ها را پذیرفته‌ایم و شهروندان می‌توانند برای پیگیری به سازمان تاکسیرانی مراجعه کنند. درمورد مشاغل هم در حال بازدید هستیم تا سازوکاری اشکار شود. فعلاً در رابطه واحدهای مسکونی با خسارت‌های جزئی، عمل های شهرداری به‌خوبی در حال انجام است.

برای منازلی که کاملاً تخریب شده‌اند چه؟ آیا شهرداری مسئولیت اسکان و خدمات اولیه آن‌ها را بر مسئولیت گرفته؟

بله، این افراد در هتل‌ها مستقر شده‌اند و خدماتی همانند قولهای غذایی و اسکان در حال انجام است. ستاد مدیریت بحران شهرداری نیز مسئول این روال است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article