نمک افسردگی می‌آورد؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

محققان دریافته‌اند که رژیم‌های غذایی پرنمک در موش‌ها تبدیل رفتارهای همانند به افسردگی از طریق فعالیت سیستم ایمنی می‌شود. حذف برخی سلول‌های ایمنی، این علائم را معکوس کرده که نشان‌دهنده راه‌های جدیدی برای درمان یا پیشگیری از افسردگی است. نتایج این مطالعه بیانگر این است که مصرف رژیم غذایی پرنمک امکان پذیر جهت ابراز علائم همانند به افسردگی حداقل در موش‌ها شود. محققان دریافته‌اند که مصرف بیش‌ از حد نمک سطح پروتئینی به نام IL-۱۷A را افزایش می‌دهد که در مطالعات انسانی با افسردگی مرتبط است.

محققان این مطرح تحقیقاتی اظهار می‌کنند که پژوهش آنها از مداخلات غذایی همانند افت مصرف نمک به‌ گفتن یک عمل پیشگیرانه برای بیماری‌های روانی حمایتمی‌کند. این چنین راه را برای راهبردهای درمانی جدیدی که IL-۱۷A را مقصد قرار خواهند داد، هموار می‌سازد. آنها امیدوارند که یافته‌های این مطرح تحقیقاتی، او گفت و گو‌هایی درمورد دستورالعمل‌های مصرف نمک را تشویق کند.

این تیم این چنین نقش نوع خاصی از سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های گاما-دلتا T (γδT) را کشف کردند. این سلول‌ها مسئول تقریباً ۴۰ درصد از تشکیل IL-۱۷A در موش‌های تغذیه‌شده با نمک بودند. هنگامی دانشمندان این سلول‌ها را حذف کردند، علائم همانند به افسردگی به‌طور قابل‌توجهی بهبود یافتند که مسیر درمانی بالقوه فرد دیگر را مشخص می کند.

بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف بالای نمک در رژیم غذایی  امروزی زیاد رایج است. برخی از قولهای فست‌فود تا ۱۰۰ برابر نمک بیشتری نسبت به همان غذا در خانه دارند. این در حالی است که پیشتر اشکار شده نمک زیاد، خطر بیماری‌های قلبی، مشکلات خودایمنی و اختلالات عصبی را افزایش می‌دهد، تأثیر بالقوه نمک بر سلامت روان را دیگر نمی‌توان نادیده گرفت.

اکنون، افسردگی از جدی‌ترین چالش‌های سلامت عمومی است که نزدیک به ۱۵ تا ۱۸ درصد افراد را در طول زندگی تحت تأثیر قرار می‌دهد. این چنین جزو ۱۰ عامل مهم مرگ‌ومیر در ایالات متحده به حساب می‌آید. زمان‌ها است که دانشمندان گمان می‌زدند رژیم‌های غذایی شور امکان پذیر در ابراز افسردگی نقش داشته باشد اما تا بحال ربط آن به‌خوبی فهمیدن نشده می بود.

در این مطالعه تازه، موش‌ها به زمان پنج هفته با رژیم استاندارد یا پرنمک تغذیه شدند. موش‌هایی که نمک اضافی مصرف کردند، علائم راحتی از افت انگیزه و فعالیت را نشان دادند که نشانه‌های کلاسیک افسردگی در مدل‌های حیوانی است. این یافته‌ها پافشاری می‌کند که نمک نه‌تنها بر قلب و کلیه‌ها، بلکه امکان پذیر بر مغز نیز تأثیر بگذارد.

قبول نقش IL-۱۷A در تشکیل افسردگی

با دقت به نقش ثابت‌شده IL-۱۷A در تشکیل افسردگی، تیم تحقیقاتی این چنین بازدید کرده‌اند که آیا رژیم پرنمک (HSD) تشکیل این پروتئین را در موش‌ها تحریک می‌کند؟ تیم تحقیقاتی دریافته‌اند که رژیم پرنمک، سطح IL-۱۷A را در طحال، خون و مغز افزایش داده که با رفتارهایی همانند به اضطراب و افسردگی مرتبط می بود. با این‌حال، هنگامی موش‌هایی که قادر به تشکیل IL-۱۷A نبودند با رژیم پرنمک تغذیه شدند، علائم افسردگی مشاهده نشد که نقش این پروتئین را در تشکیل علائم افسردگی قبول می‌کند.

این یافته‌ها شواهد اپیدمیولوژیک را قبول می‌کنند که نشان خواهند داد رژیم پرنمک با افسردگی شدیدتر ربط قوی دارد. این چنین مطالعات انسانی نشان داده‌اند که مصرف کم سدیم با خلق‌وخوی خوب مرتبط است.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

پیامدهای احتمالی برای درمان‌های آینده افسردگی

بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، محققان امیدوارند این یافته‌ها پژوهش‌های بیشتری را درمورد مکانیسم‌های ایمنی‌محور افسردگی تشویق کند و راه را برای درمان‌های جدیدی که IL-۱۷A  یا سلول‌های γδT را مقصد قرار خواهند داد، هموار سازد. دکتر چن و تیمش تصمیم دارند این یافته‌ها را در انسان‌ها نیز قبول کنند و درعین‌حال مکانیسم‌هایی را بازدید کنند که طی آن رژیم پرنمک، سلول‌های γδT۱۷ را فعال می‌کند و تبدیل افزایش IL-۱۷A می‌شود.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article