به گزارش آفتاب شرق
«لیسا سو»، مدیرعامل AMD، در اظهارنظری صریح قبول کرد که هزینه تشکیل تراشه در کارخانههای تازه TSMC در آریزونای آمریکا بین ۵ تا ۲۰ درصد گرانتر از تشکیل همان تراشهها در تایوان است. بااینحال، او این هزینه اضافی را برای تشکیل یک زنجیره فراهم «انعطافپذیر» و جلوگیری از مشکلاتهای آینده، یک اندوختهگذاری الزامی دانست.
به گزارش بلومبرگ، در رویدادی مهم با نوشته هوش مصنوعی در واشنگتن که با وجود مقامات دولت ترامپ برگزار شد، لیسا سو در جواب به سؤالی درمورد هزینههای تشکیل در آمریکا، شفافسازی مهمی داشت. او قبول کرد تراشههایی که شرکتش از کارخانههای تازه TSMC در آریزونا دریافت میکند، «بیشتر از ۵ درصد اما کمتر از ۲۰ درصد» گرانتر از مثالهای شبیه تولیدشده در تایوان می باشند.
اظهارنظر مدیرعامل AMD درمورد هزینه تراشههای ساخت آمریکا
اما چرا یک غول فناوری همانند AMD حاضر است این هزینه اضافی را بپردازد؟ لیسا سو علت مهم این تصمیم را «انعطافپذیری زنجیره فراهم» گفت. او او گفت: «ما این را در دوران همهگیری [کرونا] آموختیم.» اشاره او به بحران افتجهانی تراشه در دوران کرونا است که به علت تمرکز تشکیل در شرق آسیا، صنایع مختلفی را در سراسر جهان فلج کرد. از دیدگاه او، پرداخت هزینه زیاد تر برای تنوعبخشی به منبع های تشکیل و افت وابستگی به یک منطقه جغرافیایی، یک اندوختهگذاری استراتژیک برای جلوگیری از تکرار این چنین مشکلاتهایی در آینده است.
این افزایش هزینه در آمریکا دلایل بسیاری دارد که میتوان به هزینههای بالای نیروی کار، هزینههای مربوط به واردات تجهیزات پیشرفته و عدم بلوغ کامل زنجیره فراهم داخلی در قیاس با اکوسیستم باتجربه تایوان اشاره کرد.
بااینحال، لیسا سو یک مسئله زیاد مثبت را نیز خبرداد: نرخ بازدهی کارخانه آریزونا، یعنی درصد تراشههای سالم در هر ویفر، هماکنون با کارخانههای پیشرفته تایوان قابل قیاس است. این قضیه مشخص می کند که این پروژه از نظر فنی کاملاً پیروزیآمیز بوده است.
با وجود هزینه بالاتر، شرکتهای بزرگ فناوری همانند AMD و انویدیا چارهای جز رویآوردن به کارخانههای آمریکایی ندارند. علت این کار، تکمیلبودن ظرفیت تشکیل در کارخانههای تایوان بهعلت تقاضای بالای تراشههای هوش مصنوعی است. بعد گزینه بعدی برای این شرکتها دریافت تراشههای گرانتر از آریزوناست.
AMD یکی از اولین و بزرگترین مشتریان کارخانه آریزونا بوده و خواستهای خود را برای تراشههای ۴ نانومتری ثبت کرده و تصمیم دارد برای پردازندههای نسل بعدی سرور خود به سراغ فناوری ۲ نانومتری این کارخانه برود.
این چنین لیسا سو در این اتفاقات، از تعامل بین دولت و صنعت فناوری استقبال کرد و «برنامه عمل هوش مصنوعی» دولت ترامپ را «زیاد کاربردی» خواند. او بر لزوم اجرای یک سیاست صادراتی «متعادل» پافشاری کرد که به شرکتهای آمریکایی اجازه دهد ضمن مراعات ملاحظات امنیت ملی به فروش محصولات خود به متحدان آمریکا ادامه بدهند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی