[ad_1]
 به گزارش آفتاب شرق
پژوهش جدیدی مشخص می کند که مصرف زیاد نمک یا رژیم غذایی پرنمک، با افزایش سختی خون علت التهاب در مغز میشود و خطر بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهد.
این مطالعه توسط پژوهشگران «دانشگاه مکگیل کانادا» و با همکاری مؤسسه تحقیقات مرکز سلامت دانشگاه مکگیل انجام شده است. یافتههای آن که در مجله Neuron انتشار شده، مشخص می کند که مغز میتواند در برخی از انواع سختی خون بالا علتی باشد که تا بحال نادیده گرفته شده است.
«ماشا پراگر-خوتورسکی»، استاد فیزیولوژی دانشگاه مکگیل کانادا و پژوهشگر مهم این تحقیق میگوید:
«این شواهد تازه مشخص می کند که سختی خون بالا میتواند در مغز اغاز شود. این نوشته راه را برای گسترش درمانهایی هموار میکند که مستقیماً بر مغز تاثییر میگذارند.»
تا بحال زیاد تر پژوهشها منشاء این بیماری را کلیهها و عروق خونی میدانستند، اما نتایج تازه مشخص می کند که مغز نیز نقش پررنگی دارد.
بازدید خطرات مصرف زیاد نمک
برای بازدید تأثیر نمک بر مغز، محققان آزمایشهایی روی موشهای آزمایشگاهی انجام دادهاند. آنها ابتدا برای همانندسازی رژیم غذایی انسان، آب حاوی ۲ درصد نمک به موشها دادهاند که با مصرف زیاد فستفود، نودل سریع، بیکن و پنیرهای فرآوریشده در انسان برابری میکند.
نتیجه آن نشان داده که این رژیم پرنمک سلولهای ایمنی را در بخشی از مغز فعال کرده و علتالتهاب میشود. این فرآیند این چنین جهت افزایش ترشح هورمون «وازوپرسین» شده که سختی خون را بالا میبرد. پژوهشگران با منفعت گیری از فناوریهای تازه تصویربرداری مغز توانستند این تغییرات را مشاهده کنند.
پراگر-خوتورسکی درمورد سختیهای این نوع مطالعات گفت:
«نقش مغز در سختی خون بالا تا حد بسیاری نادیده گرفته شده است، تا حدی به این علت که بازدید آن سختتر از اندامهای دیگر است. اما با تکنیکهای تازه میتوانیم این تغییرات را در عمل ببینیم.»
او این چنین پافشاری کرده که منفعت گیری از موشهای آزمایشگاهی، به علت شباهت زیاد تر نحوه تنظیم نمک و آب در بدن آنها با انسان، یافتهها را به شرایط انسانی نزدیکتر میکند. پژوهشگران میگویند این کشف میتواند راه را برای درمانهایی که مستقیماً روی مغز تاثییر میگذارند باز کند.
محققان اکنون تصمیم دارند بازدید کنند که آیا فرآیند شبیهی در دیگر انواع سختی خون نیز رخ میدهد یا خیر.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی 
[ad_2]
