«اسفنج‌های خوراکی» که چربی را جذب می‌کنند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دانشمندان چینی میکروبیدهای (ریزگلوله) خوراکی گیاهی ساخته‌اند که همانند «اسفنج» می باشند و چربی‌های حاضر در رژیم غذایی را به خود جذب می‌کنند و سپس از طریق مدفوع دفع خواهد شد. این اسفنج از عصاره چای سبز، ویتامین E و جلبک دریایی ساخته شده است و می‌تواند جایگزینی ایمن‌تر و در دسترس‌تر برای راه حلهای پرخطر جاری همانند جراحی بای‌بعد معده یا داروهایی با عوارض جانبی ناخوشایند باشد.

بر پایه گزارش SciTechDaily، محققان دانشگاه سیچوان چین این اسفنج‌ها را روی موش‌ها آزمایش کردند و نتایج آن زیاد امیدوارکننده بوده و این تیم اکنون آزمایش‌های بالینی بر روی انسان را اغاز کرده است.

محققان می‌گویند: «افت وزن می‌تواند به برخی افراد در پیشگیری از مشکلات طویل‌زمان سلامتی همانند دیابت و بیماری‌های قلبی پشتیبانی کند. میکروبیدهای ما مستقیماً در روده عمل می‌کنند تا جذب چربی را به روشی غیرتهاجمی و ملایم مسدود کنند.»

اسفنج‌های خوراکی برای افت وزن

برخلاف داروهای حاضر همانند ارلیستات که با تداخل در کارکرد آنزیم‌های گوارشی، عوارض جانبی جدی همانند صدمه به کبد و کلیه را به همراه دارند، این میکروبیدها با یک مکانیسم فیزیکی عمل می‌کنند.

سلول‌های چربی

مکانیسم دلنشین این اسفنج‌ها بدین صورت است:‌ محققان با منفعت گیری از پیوندهای شیمیایی بین پلی‌فنول‌های چای سبز و ویتامین E، یک هسته مرکزی ساختند که به‌طور طبیعی به قطرات چربی متصل می‌شود. این هسته با یک پلیمر طبیعی مشتق‌شده از جلبک دریایی پوشانده شده است. این پوشش از میکروبیدها در برابر محیط اسیدی معده محافظت می‌کند.درنهایت هنگامی که میکروبیدها به روده می‌رسند، پوشش محافظ در جواب به تحول pH منبسط می‌شود و هسته جاذب، چربی‌های نیمه‌هضم‌شده را به خود جذب می‌کند و به دام می‌اندازد. چربی به دام افتاده سپس از طریق مدفوع از بدن دفع می‌شود.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که این میکروبیدهای تقریباً بی‌مزه می‌توانند به راحتی در رژیم غذایی افراد گنجانده شوند؛ برای مثال می‌توان آن‌ها را به به دسرها و نوشیدنی‌ها اضافه کرد. برای برسی اثربخشی این روش، محققان موش‌ها را به زمان ۳۰ روز تحت یک رژیم غذایی پرچرب (۶۰ درصد چربی) قرار دادند. نتایج موش‌هایی که میکروبیدها را دریافت کردند، در قیاس با گروه‌های دیگر خیره‌کننده می بود. این موش‌ها ۱۷ درصدی وزن کل بدن خود را افت دادند. این چنین در فرایند افت وزن صدمه کمتری به کبد آنها داخل شد.

یافته‌های این پژوهش قرار است در نشست پاییز ۲۰۲۵ انجمن شیمی آمریکا (ACS) اراعه شوند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article