به گزارش آفتاب شرق
پژوهش تحلیلی جدیدی روی دادههای بیشتر از ۱.۵ میلیون نفر انجام شده است که نتایج دلواپسکنندهای دارد: مصرف نوشیدنیهای انرژیزا با افزایش قابل دقت افکار و عمل به خودکشی مرتبط است. در روبه رو، همین تحقیق مشخص می کند که مصرف قهوه میتواند اثری معکوس و محافظتی داشته باشد و این ریسک را افت دهد.
بر پایه مطالعه تازه محققان دانشگاه ملی سنگاپور، عمل به خودکشی در بین افرادی که (بیشتر از ۶۰ فنجان در ماه) قهوه مینوشند ۳۰ درصد کمتر از مصرفکنندگان نوشیدنیهای انرژیزا بوده است. در روبه رو، مصرف حتی یک قوطی نوشیدنی انرژیزا در ماه، خطر افکار و عمل به خودکشی را افزایش میدهد و با افزایش مصرف، این خطر میتواند تا سه برابر نیز زیاد تر شود.
دکتر «گیوم داویدو» (Guillaume Davido)، روانپزشک و متخصص مطالعات اعتیاد در بیمارستان بیشا-کلود برنار پاریس، در تحلیلی بر این مطالعه، توضیح میدهد: «ایده این که کافئین بتواند خطر خودکشی را بهبود ببخشد، کاملاً غیرمنتظره است. ما همیشه فکر میکردیم که کافئین نوشیدنیهای انرژیزا است که این نوع اختلالات را افزایش میدهد، اما این مطالعه به نتیجهای متفاوت رسیده است.»
چرا نوشیدنیهای انرژیزا امکان پذیر علتافکار خودکشی شوند؟
به حرف های دکتر داویدو، علت این تفاوت فاحش، به گمان زیادً به دیگر ترکیبات حاضر در نوشیدنیهای انرژیزا بازمیگردد. این نوشیدنیها علاوهبر کافئین بالا، حاوی مواد روانگردان فرد دیگر همانند تائورین، گوارانا و جینسینگ و این چنین مقادیر زیاد بسیاری قند می باشند. این ترکیبات میتوانند علتافزایش اضطراب و نوسانات خلقی شوند، بهاختصاصی در مردان جوان که مصرفکنندگان مهم این محصولات می باشند.
علاوهبراین، مصرف این نوشیدنیها زیاد تر نشاندهنده نوعی «سبک زندگی پرخطر» است که خود با مشکلات روانپزشکی و اعتیاد مرتبط است. قند بالای این نوشیدنیها نیز با تأثیر منفی بر میکروبیوم روده، که ربط مستقیمی با سلامت روان دارد، میتواند تبدیل افسردگی شود.
درکل این مطالعه یک مطلب زیاد مهم دارد: مصرف نوشیدنیهای انرژیزا باید به یک «پرچم قرمز» برای پزشکان در نظر گرفته شود. دکتر داویدو پافشاری میکند: «در مشاورهها، چه در پزشکی عمومی و چه در روانپزشکی، اگر بیمار با نگرانیهای روانی مراجعه میکند، برسی مصرف نوشیدنیهای انرژیزای او زیاد مهم است. این نوشته امکان پذیر نشاندهنده مسائل فرد دیگر باشد: امکان پذیر بیمار مواد فرد دیگر نیز مصرف کند، سبک زندگی پرخطری داشته باشد یا دچار یک اختلال خوردن همانند پرخوری عصبی باشد.»
با وجود یافتههای مهم، این مطالعه محدودیتهایی نیز دارد. جمعیت مصرفکننده این دو نوشیدنی کاملاً متفاوت است؛ مصرفکنندگان نوشیدنیهای انرژیزا عمدتاً مردان جوان می باشند که خود یک گروه پرخطر برای خودکشی محسوب خواهد شد. در روبه رو، مصرفکنندگان «کلاسیک» قهوه خصوصیات متغیری دارند.
نتایج این پژوهش در ژورنال MDPI انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
