به گزارش آفتاب شرق
یک مطالعه تازه مشخص می کند مصرف زیاد شیرینکنندههای مصنوعی همانند آسپارتام که در نوشابههای رژیمی و غذاهای کمکالری یافت میشود، با پیری سریع تر مغز و زوال حافظه مرتبط است. این تأثیر در افراد زیر ۶۰ سال و بیماران دیابتی شدیدتر است.
بر پایه گزارش CNN، محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل در تحقیق تازه ۱۲ هزار و ۷۷۲ بزرگسال با میانگین سنی ۵۲ سال را به زمان هشت سال تحت نظر گرفتند. تمرکز این تحقیق بر بازدید تأثیر هفت نوع شیرینکننده مصنوعی رایج می بود. این مواد شامل آسپارتام، ساخارین، آسه سولفام پتاسیم، اریتریتول، زایلیتول و سوربیتول بودند که زیاد تر در محصولات فوقفرآوریشده همانند نوشیدنیهای رژیمی، ماستهای طعمدار و دسرهای کمکالری منفعت گیری خواهد شد.
تأثیر مصرف شیرینکنندههای مصنوعی بر پیری مغز
به حرف های محققان، افرادی که بیشترین مقدار شیرینکنندههای مصنوعی را مصرف میکردند (بهطور متوسط ۱۹۱ میلیگرم در روز، معادل یک قوطی نوشابه رژیمی) با افت کارکرد شناختی روبه رو شدند که معادل ۱.۶ سال پیری مغز می بود. به عبارت دیگر، تواناییهای تفکر و حافظه در این افراد ۶۲ درصد سریع تر از افرادی که مصرف زیاد مقداری داشتند، تحلیل رفته می بود.

دکتر «کلودیا کیمی سویموتو» (Claudia Kimie Suemoto)، نویسنده مهم این مطالعه، میگوید:
«شیرینکنندههای کمکالری زیاد تر به گفتن جایگزینی سالم برای شکر دیده خواهد شد، اما یافتههای ما مشخص می کند که برخی از آنها امکان پذیر در طویل مدت اثرات منفی بر سلامت مغز داشته باشند.»
این چنین محققان دریافتند ربط بین مصرف شیرینکنندهها و زوال شناختی فقط در افراد زیر ۶۰ سال مشاهده شد و در افراد مسنتر این الگو دیده نشد. علاوهبراین، این تأثیر منفی در شرکتکنندگانی که به دیابت مبتلا بودند، به مراتب شدیدتر می بود. این نوشته از آن جهت اهمیت دارد که افراد مبتلا به دیابت زیاد تر برای کنترل قند خون خود به مصرف این جانشینهای شکر روی میآورند.
یقیناً این مطالعه همه شیرینکنندههای حاضر در بازار را پوشش نداده و بر پایه گزارشهای شخصی شرکتکنندگان بوده که امکان پذیر با اشتباه همراه باشد. یافتههای این تحقیق در نشریه Neurology انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی 

 
		 
		 
		