به گزارش آفتاب شرق
ویتامینهای ای و سی از با اهمیت ترین ترکیبات محافظتی بدن در برابر آلودگی هوا می باشند و میتوانند آثار مخرب ذرات معلق و سموم حاضر در هوای آلوده را افت دهند. مصرف روزانه میوهها، سبزیجات و مغزهای سرشار از این دو ویتامین، سپری طبیعی برای تحکیم سیستم ایمنی و سلامت پوست تشکیل میکند.
با افزایش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، بدن بیشتر از همیشه به مواد مغذی محافظتی نیاز دارد. رادیکالهای آزاد ناشی از آلودگی میتوانند سلولها را تخریب کرده و خطر بیماریها را افزایش دهند.
در این بین، دو ویتامین قوی یعنی ویتامین C و ویتامین E بهگفتن آنتیاکسیدانهای مهم، نقش مهمی در دفاع درونی بدن دارند.
ویتامین C؛ سپر ضدآلودگی با طعم میوه و سبزی
ویتامین C یکی از نیرومندترین آنتیاکسیدانها است که با خنثیکردن رادیکالهای آزاد، اثرات زیانبار آلودگی هوا را افت میدهد. برای دریافت این ویتامین میتوانید مصرف مواد غذایی زیر را فراموش نکنید:
- کرفس و اسفناج
- گوجهفرنگی
- لیمو شیرین
- پرتقال و نارنگی
- کاهو
این خوراکیها را میتوان در هر موقعیت- ماشین، محل کار یا خانه- بهراحتی مصرف کرد و از مزایا محافظتی آن منفعت برد.
ویتامین E؛ محافظ سلولها در برابر آلودگی
ویتامین E نیز آنتیاکسیدانی قوی است که از غشاهای سلولی در برابر صدمههای ناشی از آلودگی محافظت میکند. منبع های طبیعی این ویتامین عبارتاند از:
- جوانه گندم
- روغنهای گیاهی
- گردو و بادام
- زیتون
- سبزیجات با برگ سبز
- شیر، کره و زرده تخممرغ
مصرف منظم این مواد غذایی علتتقویت پوست، افزایش سیستم ایمنی و افت التهاب ناشی از آلایندهها میشود.
جمعبندی
در شرایطی که آلودگی هوا تبدیل به بخشی از زندگی روزمره شده، گنجاندن منبع های غنی از ویتامینهای ای و سی در برنامه غذایی میتواند نقش مهمی در نگه داری سلامت عمومی داشته باشد. با انتخاب صحیح خوراکیها، میتوان بدن را در برابر اثرات مخرب آلودگی مقاومتر کرد و کیفیت زندگی را افزایش داد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
