مصرف بیشتر از حد دمنوش‌های گیاهی برای آنفلوانزا می‌تواند خطرناک باشد_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

مهدیه شیخی، عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان او گفت: مصرف دمنوش‌هایی همانند بابونه، آویشن، پونه و عناب می‌تواند با افت التهاب، تحکیم سیستم ایمنی و تسکین علائم تنفسی مؤثر باشد، اما این ترکیبات تنها نقش حمایتی دارند و به‌هیچ‌وجه جانشین درمان‌های دارویی و استاندارد آنفلوانزا نمی‌شوند.

وی با گفتن این که شواهد علمی در مطالعات انسانی برای تایید قطعی تاثییر این گیاهان در درمان مستقیم آنفلوانزا کافی نیست، افزود: زیاد تر داده‌های حاضر حاصل تحقیقات آزمایشگاهی یا مطالعات حیوانی است و تا این مدت هیچ گیاه دارویی به گفتن یک عامل درمانی قطعی معارفه نشده است. به همین علت بیماران باید از دمنوش‌ها در کنار نسخه‌های پزشکی و نه به‌گفتن یک روش جانشین منفعت گیری کنند.

شیخی این چنین درمورد مصرف نادرست یا افراطی فرآورده‌های گیاهی هشدار داد و او گفت: مصرف بی‌رویه اسانس‌ها و عصاره‌های غلیظ گیاهی می‌تواند جهت تحریک مخاط، تهوع یا ناراحتی‌های گوارشی شود، ولی مصرف متعادل دمنوش‌های رقیق‌شده در طول روز، رویکردی ایمن و پشتیبانی‌کننده است.

وی به خواص گیاهان پرمصرف نیز اشاره کرد و گفت: بابونه تاثییر ضدالتهابی دارد، آویشن با ترکیباتی همانند تیمول و کارواکرول خاصیت ضدویروسی نشان داده، پونه در از بین بردن احتقان و عفونت‌های خفیف سودمند است و عناب با داشتن آنتی‌اکسیدان زیاد، می‌تواند به افت التهاب دستگاه تنفسی پشتیبانی کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه در آخر به بیماران مبتلا به آنفلوانزا پیشنهاد کرد: مصرف غذاهای سبک و گرم نظیر سوپ، فرنی، حلیم رقیق، سبزیجات پخته، تخم‌مرغ، مرغ و ماهی، نوشیدن حداقل ۸ لیوان مایعات گرم در روز و گنجاندن میوه‌هایی همانند پرتقال، نارنگی، سیب و کیوی در رژیم روزانه می‌تواند روال بهبود را تسریع کند.

 

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article