به نقل از گروه اجتماعی ، بهرام عین اللهی در یازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت با اشاره به این که یک انسان نیازهای مختلفی دارد که یکی از این نیازها، سلامتی است، اظهار کرد: باید به کادر سلامت افتخار کرد چون زحمات آنان از جنس مردمی و انسانی است و در حوزه سلامت سپس از انقلاب یک تاریخ ۴۵ ساله پرافتخار طی شده است که حاصل تلاش و ایثارگریهای کادر سلامت بوده است.
او همین طور گفت: قبل از انقلاب وابستگیهای بسیاری در حوزه سلامت وجود داشت و حتی برای برخی درمانها، اعزام به خارج از سرزمین صورت میپذیرفت، در حالیکه امروز یکی از قوی ترین کشورهای منطقه در حوزه سلامت ایران است، این چنین در دوران دفاع مقدس نیز کادر سلامت از خط مقدم تا بیمارستانهای صحرایی، ایثارگریهای بسیاری انجام دادند.
عین اللهی با اصرار بر تاثییر قرآن و عترت بر طبابت و حرکت با مردم و بیماران افزود: باید فرهنگ قرآنی در نظام سلامت گسترش یابد که میتواند بر خدمات این حوزه نیز تاثییر بگذارد چون بهترین برخورد پزشک و پرستار با بیمار، حرکت مبتنی بر آموزههای قرآنی است.
وی با اصرار بر الزام تحکیم فضاهای آموزشی بر پایه ترویج اخلاق دینی و قرآنی گفت: هیچ زمان نباید بیمار به شکل یک شیء مادی دیده بشود؛ بیمار نباید در حیطه درمان نومید بشود و باید به او همیشه امید داد چون کادر سلامت وسیله می باشند و شفا دادن با پروردگار است.
وزیر بهداشت با اشاره به جایگاه اختصاصی وزارت بهداشت در ربط با مردم افزود: برخی اوقات مردم و بیماران از برخورد پزشک و پرستار گله های میکنند در حالیکه باید برخورد کادر سلامت با مردم بر پایه مفاهیم قرآنی تحکیم بشود.
عین اللهی با اصرار بر ترویج مفاهیم قرآنی توسط اساتید در بین دانشجویان فرمود: در بیانیه قدم دوم انقلاب نیز در این عرصه اصرار اختصاصیای شده است و براین مبنا نقش رئیس دانشگاهها و مدیر بیمارستانها زیاد اهمیت دارد.
در ادامه سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران اظهار کرد: ابلاغ سیاستهای کلی سلامت از سوی رهبر معظم انقلاب ۱۰ ساله شده است و با دقت به این که تا این مدت به انتظارات این سیاستها در سرزمین نرسیدیم انتظار میرود برای تحقق یکی از با اهمیت ترین محورهای این سیاستهای کلی که همان اسلامی شدن ابعاد سلامت است، تلاش بیشتری بشود.
وزیر اسبق بهداشت با اصرار بر قیمتهای انسانی و اسلامی که باید از سوی اساتید در عرصههای آموزش در دانشجویان نهادینه بشود، در ادامه گفت: بعد از نهادینه شدن قیمتهای دینی در خدمت دهندگان نظام سلامت؛ باید در جامعه نیز این قیمتها منتقل و نهادینه بشود.
مرندی تصریح کرد: انتظار رهبر معظم انقلاب از گروههای پزشکی و اساتید آموزشی، تحکیم سلامت معنوی دانشجویان است، چون سلامت معنوی سپس چهارم سلامت است و باید فارغ التحصیل پزشکی بعد از آخر تحصیل در دانشگاه برای خدمت به مردم مومنتر بشود.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با اشاره به این که شورای عالی انقلاب فرهنگی مبحث سلامت معنوی را به تصویب رسانده است، تصریح کرد: سلامت معنوی مبنا دین است و بزرگان دینی سرزمین نیز کتابهای مرجع مناسبی آماده و در حال تهیه کردن می باشند، با این وجود به کارکرد در حوزه اجرای سیاستهای کلی سلامت و سیاستهای کلی علم و فناوری و این چنین اسلامی کردن دانشگاه باید دقت بیشتری بشود.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به این که دقت به انواع سلامت در روایات و سیره عترت و آثار ائمه مشهود است، افزود: حضرت زین العابدین (ع) در صحیفه سجادیه دقت اختصاصیای به سلامت بهخصوص سلامت معنوی دارند.
او همین طور گفت: امام سجاد (ع) قرآن را بزرگترین منبع سلامت میدانند و میفرمایند که ذکر و دقت به خدا جهت سلامت است.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی با سپاس از کوششهای دست اندرکاران برگزاری این کنگره، گفت: قرآن غم و هراس را از انسان دور میکند و میفرماید دلها با یاد خدا آرام میگیرد که این رهنمودها جهت تحکیم سلامت معنوی میبشود.
انتهای مطلب/
مبع