شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

تعیین مقصد تازه برای مأموریت روزتا_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

۱۴ مه ۲۰۰۳، مقصد جدیدی برای مأموریت روزتا در جلسه کمیته برنامه علمی آژانس فضایی اروپا تعیین شد. قرار شد دنباله‌دار چوریوموف-گراسیمنکو مقصد بعدی این فضاپیما باشد.

قرار ملاقات با دنباله‌دار، در نوامبر ۲۰۱۴ انتظار می‌رفت. انتخاب مقصد دنباله‌دار تازه نیازمند کوششهای فشرده‌ می بود، ازجمله رصد توسط تلسکوپ‌هایی همانند تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ زیاد بزرگ ESO.

هزینه تأخیر پرتاب روزتا ۷۰ میلیون یورو برآورد شد. این مأموریت قرار می بود در فوریه ۲۰۰۳ با مقصد دنباله‌دار ویرتانن پرتاب شود.

بعد از ناکامی موشک آریان-۵ در دسامبر ۲۰۰۲، آژانس تصمیم گرفت پرتاب را به تأخیر بیاندازد.

روزتا در ۲ مارس ۲۰۰۴ با پیروزی از کورو، گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. فرایند نزدیکی این کاوشگر به دنباله‌دار از سال ۲۰۱۴ اغاز شد. مرکز سازمان فضایی اروپا در آلمان که ماموریت هدایت کاوشگر را بر مسئولیت داشت، خبرداد مقصد از این مأموریت مشاهده و بازدید ۶۷پی از فاصله ۱۰۰ کیلومتری می بود.

در نوامبر همان سال روزتا با ارسال سفینه فرودگر فیله به سطح دنباله‌دار، مأموریت بعدی خود را نیز با پیروزی به پایان رساند. فیله بعد از آنکه از فضاپیمای حامل خود جدا شد، به‌آرامی بر سطح ۶۷پی فرود آمد. سپس به زمان ۶۰ ساعت روی این جرم فضایی به پژوهش و مثالبرداری و ارسال اطلاعات پرداخت تا این که شارژ باتری آن همه و خاموش شد.

روزتا طوری طراحی شده‌ می بود که به زمین بازگردد. این فضاپیما امکانات فرود روی دنباله‌دار را نداشت، به این علت هدایت آن به‌سوی ۶۷پی به‌معنی آخر کار فضاپیما برداشت می‌شد.

روزتا با ارسال آخرین سیگنال و اطلاعاتش، با سقوط به عمد روی دنباله‌دار و خاموش‌کردن تجهیزاتش، برای همیشه به کار خود آخر داد.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article