به گزارش آفتاب شرق
با راهاندازی ستاد اسقاط خودروهای فرسوده در وزارت صمت از ابتدای سال ۱۴۰۲، جهشی در نوسازی خودروها تشکیل شده است. این ستاد مسئولیت اسقاط اتومبیلهای فرسوده را برعهده گرفته است. طی سال قبل، اسقاط خودروهای فرسوده ۲۵ درصد نسبت به چهار سال پیش از آن رشد کرد. از ابتدای سال جاری تا آخر خردادماه نیز ۶۰ هزار و ۲۳۶ دستگاه اتومبیل فرسوده اسقاط شدند. رکورد اسقاط اتومبیلهای فرسوده در سرزمین طی یکسال، نزدیک به سیصد هزار ماشین است.
جزئیات زیاد تر از فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده در سرزمین
«مهران سالاریه» رئیس ستاد نوسازی ناوگان خودروهای فرسوده در رابطه نوسازی خودروها او گفت: « تا بحال هزار و صد و سه تاکسی برای نوسازی ثبتنام کردهاند. نیمی از این تاکسیها از رده خارج شده و با مدلهای تازه جانشین شدهاند.» بر پایه قوانین وزارت صمت، خودروسازان باید ۲۰ درصد از سهمیه اراعه خود را به نوسازی خودروهای فرسوده تعلق دهند.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط اتومبیلهای فرسوده در ادامه سخنانش یادآور شد: «در آیین نامه ای که اواخر سال قبل ابلاغ شد، گفتن می کند که دولت قیمت خودروهای اسقاطی را زیاد تر از قیمت سال قبل خریداری می کند. این مساله دست فروشنده را برای جایگزینی باز می کند. به همین علت از ابتدای سال رشد اسقاط اتومبیلهای فرسوده به مراتب افزایش اشکار کرده است. در کنار این کار باید تسهیلات بانکی و امور تسهیل گر دیگر نیز تشکیل شود که این موارد نیز در آینده قطعا به این زمان ها اضافه می شود.»
فرآیند نوسازی و اسقاط خودروهای فرسوده بعد از یک دوره طلایی، داخل مرحله های رکود شد. علت مهم این نوشته، نبوده است منبع های مالی ملزوم برای نوسازی خودروهای فرسوده می بود. ممنوعیت واردات ماشین علتشد تا فرآیند صدور و خرید گواهی اسقاط به مشکل برخورد کند. اکنون بعد از الزامات تازه وزارت صنعت به خودروسازان و این چنین آزادسازی نسبی واردات ماشین، بار دیگر این رویه شدت گرفته است. یقیناً در طول چندسال قبل، هزاران دستگاه ماشین به خودروهای فرسوده سرزمین اضافه شدهاند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی