شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

خطر پرتوهای فرابنفش برای چه افرادی زیاد تر است؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
10 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

 دکتر عباس شاهسونی با اظهار این نوشته، اظهار داشت: طول موج پرتوهای فرابنفش از ۱۰۰ تا ۴۰۰ نانومتر است. محدوده ۱۰۰ تا ۲۸۰ نانومتر با نام یو وی C، محدوده ۲۸۰ تا ۳۲۰ نانومتر با نام یو وی B و محدوده ۳۲۰ تا ۴۰۰ نانومتر نیز با نام یو وی A شناخته می شود.

او گفت: محدوده ۱۰۰ تا ۲۸۰ نانومتر یا یو وی C که خطرناک ترین نوع اشعه فرابنفش است به طور کامل از طریق لایه اُزون کنترل می شود به جز در مناطقی از دنیا همانند برخی مناطق استرالیا که با مشکل سوراخ شدن این لایه روبرو هستیم و این مشکل را خوشبختانه در کشورمان نداریم.

رییس گروه سلامت هوا و تحول اقلیم وزارت بهداشت از کنترل ۹۰ درصد یو وی B سخن او گفت و در ادامه گفت:  اشعه فرابنفش  در محدوده ۳۲۰ تا ۴۰۰ نانومتر یا یو ویA به طور کامل از لایه اُزون عبور می کند و انسانها عمدتا در معرض ۱۰ درصد یو وی B و ۱۰۰ درصد یو وی A قرار دارند.

اثرات یو وی A در بدن

دکتر شاهسونی با گفتن این که یو وی B جهت آفتاب سوختگی و برنزه شدن می شود، افزود: اثرات نور خورشید زیاد تر مربوط به یو وی A است که بر تکه های عمیق تری از بدن و پوست ورود می کند و علتسرطان پوست، پیری زودرس پوست، آب مروارید و اختلال در سیستم ایمنی می شود.

وی با اصرار بر این که روبه رو طویل زمان با پرتوهای فرابنفش زیان اور است، او گفت: روبه رو مختصر زمان با پرتوهای فرابنفش در حد یک ساعت یا یک روز، نمی تواند علتایجاد مشکل برای انسانها شود هرچند باید در این روزهای فصل گرم و تابستان کمتر در معرض نور خورشید قرار گیریم.

مقدار شاخص یو وی از ۰ تا بالاتر از ۱۱ است

رییس گروه سلامت هوا و تحول اقلیم وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برای پرتوهای فرابنفش شاخص UV Index تعریف شده و ابزاری است که آگاهی عمومی در خصوص روبه رو طویل زمان در برابر این پرتوها را افزایش می دهد به این علت اتخاذ راهکارهایی برای خودمراقبتی در برابر این پرتو، مهم است. شاخص یو وی باید به طور روزانه گزارش شود و دامنه آن از صفر تا بالاتر از ۱۱ است که هرچه این شاخص زیاد تر شود، پتانسیل صدمه رسیدن به پوست و چشم افزایش می یابد که ملزوم است روبه رو خودمان با پرتوهای فرابنفش را کمتر کنیم.

وقتی که شاخص یو وی بین ۳ تا ۵ باشد چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

دکتر شاهسونی تصریح کرد: هنگامی شاخص یو وی بین ۱ تا ۲ باشد مقدار تاثییر مقداری دارد و بی خطر است اما برای افرادی که دارای پوست حساسی می باشند و دچار آفتاب سوختگی می شوند، بهتر است از لباس های بلند و کرم ضدآفتاب با فاکتور حفاظتی در برابر نور خورشید یا SPF حداقل ۱۵ منفعت گیری کنند. هنگامی این شاخص بین ۳ تا ۵ باشد، خطر آن متوسط و ملزوم است که در ساعات بین ۱۰ تا ۱۶ روبه رو با نور خورشید به حداقل برسد و در بیرون از خانه، از کلاه های لبه دار، لباس های بلند و آستین دار، کرم های ضدآفتاب با SPF حداقل ۱۵ و عینک آفتابی مناسب که توانایی حذف پرتوهای فرانبفش داشته باشد، منفعت گیری کنیم.

بین ساعات ۱۰ تا ۱۶ کمتر با نور خورشید روبرو شوید

وی او گفت: هنگامی شاخص یو وی بین ۶ تا ۷ باشد، خطر افزایش می یابد و باید بین ساعات ۱۰ تا ۱۶ روبه رو با نور خورشید به حداقل برسد و موارد حرف های شده حتما مورد نظر قرار گیرد. هنگامی شاخص یو وی بین ۸ تا ۱۰ باشد، خطر زیاد بسیاری دارد و در این روزهای تابستان، شاخص یو وی در ساعات ۱۰ تا ۱۶ در این محدوده قرار دارد و در برخی از مناطق امکان پذیر این شاخص به ۱۱ نیز برسد.

رییس گروه سلامت هوا و تحول اقلیم وزارتبهداشت یادآور شد: عمل های ساده همانند منفعت گیری از کلاه لبه دار، عینک آفتابی استاندارد، کرم های ضد آفتاب و لباس های بلند و آستین دار در کنار افت روبه رو با نور خورشید به تامین سلامت افراد در برابر پرتوهای فرابنفش، پشتیبانی بسیاری می کند. شاخص یو وی بالاتر از ۶ منحصر به ایران نیست بلکه کل خاورمیانه و دنیا با این مشکل روبروست و در فصل گرم سال، این اتفاق طبیعی و ناشی از نور خورشید است.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

میانگین شاخص یو وی در منطقه مدیترانه شرقی در محدوده ۹ است

دکتر شاهسونی میانگین شاخص یو وی در منطقه مدیترانه شرقی را در محدوده ۹ گفتن و خاطرنشان کرد: مهم ترین پیشنهاد ما به مردم در این روزها که شاخص یو وی بین ۸ تا ۱۰ و در حالت خطرناک است، به حداقل رساندن روبه رو با نور خورشید به اختصاصی در ساعات ۱۰ تا ۱۶ است.

وی اصرار کرد: هنگامی شاخص یو وی بالاتر از ۱۱ باشد، خطر زیاد بسیاری برای انسان دارد و با رنگ بنفش نشان داده می شود که در این اوقات نیز روبه رو حداقلی با نور خورشید، منفعت گیری از کلاه لبه دار، عینک آفتابی استاندارد، لباس های بلند و کرم های ضدآفتاب با SPF حداقل ۳۰ پیشنهاد می شود. در این موارد، پیشنهاد می شود کرم ضدآفتاب هر دو ساعت یکبار تجدید و منفعت گیری شود.

تشدید پرتوهای فرابنفش ناشی از تغییرات اقلیمی است

رییس گروه سلامت هوا و تحول اقلیم وزارت بهداشت، افزایش و تشدید شاخص یو وی و پرتوهای فرابنفش را ناشی از تغییرات اقلیمی در سطح کره زمین دانست و او گفت: اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی تبدیل افزایش روبه رو با پرتوهای فرابنفش نور خورشید، افت اُزون استراتوسفری و افزایش تابش یو وی B می شود.

چه افرادی بیشترین صدمه را از پرتوها فرابنفش می بینند؟

دکتر شاهسونی در ادامه گفت: اثرات تحول اقلیمی می تواند علتتحول در پوشش ابرها شود و هنگامی پوشش ابرها کمتر شود، روبه رو با پرتوهای فرابنفش افزایش می یابد. بیشترین صدمه های پرتوهای فرابنفش فهمید شاغلین در فضای باز و مردان به اختصاصی افراد بالاتر از ۵۵ سال است. بر پایه گزارش سازمان جهانی بهداشت، یک مرگ از هر سه مرگ به علت سرطان پوست غیر ملانومایی است که علت مهم آن، کار کردن زیر نور خورشید است.

وی تصریح کرد: از هر ۴ فردی که در فضای باز اشتغال دارند، یک نفر در روبه رو با سطوح بالای پرتوهای فرابنفش نور خورشید است که می تواند خطر سرطان پوست غیرملانومایی را تا ۶۰ درصد افزایش دهد. عمل های ساده ای که حرف های شد می تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را به طور چشمگیری افت دهد.

پیشنهاد های خودمراقبتی در روبه رو پرتوهای فرابنفش زیاد تر برای چه افرادی است؟

رییس گروه سلامت هوا و تحول اقلیم وزارت بهداشت اصرار کرد: پیشنهاد ما در این روزها برای مراقبت زیاد تر به افرادی همانند کارگران ساختمانی و صنایع و کشاورزان است که در فضای باز اشتغال دارند که باید روبه رو خود با نور خورشید را در ساعات ۱۰ تا ۱۶ به حداقل برسانند و کارفرمایان باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که امکان استراحت کافی بدون روبه رو با نور خورشید، فراهم شود.

دکتر شاهسونی یادآور شد: هنگامی شاخص یو وی بالاتر از ۱۱ باشد بهتر است افراد حداکثر ۳۰ دقیقه زیر  نور خورشید  باشند چراکه زیاد تر از آن، دچار مشکل و آفتاب سوختگی می شوند. علاوه بر کارگران و مردان، کودکان و نوزادان نیز گروه های صدمه پذیر در این شرایط می باشند که امکان پذیر دچار مشکل شوند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article