به گزارش آفتاب شرق
بر پایه آمار اظهار شده از سوی وزارت بهداشت، چیزی نزدیک به ۳۶۵ هزار سقط با آمار روزانه هزار مورد، در سال رخ میدهد که یقیناً تنها ۱۰ تا ۱۲هزار مورد آنها با مجوز پزشکی قانونی است وبقیه اصطلاحا به شکل زیرزمینی صورت میگیرد. چندی پیش هم رئیس فراکسیون جمعیت و حمایتاز خانواده مجلس، آماری از سقط جنین در خانه خبرداد و او گفت: ۸۵ درصد از سقطهای جنین در داخل خانهها و توسط خود پدرومادرها و با منفعت گیری از داروهای غیرمجاز اتفاق میافتد.
کاری که عوارض زیاد بسیاری برای مادران و خانوادهها به همراه دارد، از صدمههای جسمی و روانی تا هزینههای سنگینی که برای آن پرداخت میکنند.
مطابق گزارشهای غیررسمی برخی رسانهها هزینه هر سقط غیرقانونی ۱۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بر پایه ماه بارداری است و قیمت آن بر پایه منفعت گیری از قرص، شیاف و آمپول یا حتی جراحی متغیر است که این جراحیها میتوانند به ناباروری مادران برای همیشه یا از دست رفتن جانها منجر شوند.
تداوم تأثیر شعارهای تنظیم خانواده
نتایج پژوهشها مشخص می کند که نخواستن فرزند زیاد تر تحتتأثیر شعارهای تنظیم خانواده بوده که طی سالهای قبل انجام شده و این درحالی است که اکنون ایران فاصله چندانی با بحران پیری جمعیت ندارد و نگه داری حیات جنینها و افت آمار سقط در سرزمین اهمیت اختصاصیای ندارد.
یقیناً به حرف های رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت به جز این موارد بازدیدها مشخص می کند که سه علت مهم دیگر هم برای سقط به عمد جنین وجود دارد، شامل نخواستن فرزند زیاد تر، مسائل اقتصادی و بدموقع بودن بارداری.
صابر جباری در این باره به تسنیم حرف های نخواستن فرزند زیاد تر نزدیک به ۴۰ درصد، مسائل اقتصادی ۲۱ درصد و بدموقع بودن بارداری ۲۰ درصد از علل سقط جنین شامل میشود و دیگر علل نیز درصد مقداری را به خود تعلق خواهند داد.
او با بازدیدهایی که در مراکز نجات فرزندان سقط (نفس) انجام میشود، گفتن کرده که نزدیک به ۷.۲ درصد متقاضیان سقط جنین بارداری اول خود را توانایی میکردند، نزدیک به ۲۰ درصد از افراد تصمیم سقط فرزند دوم، ۲۴.۹ درصد تصمیم سقط فرزند سوم، ۲۸.۳ درصد تصمیم سقط فرزند چهارم و ۱۰.۳ درصد تصمیم سقط فرزند پنجم خود را داشتهاند و ۸.۸ درصد این افراد نیز زمان بارداری برای فرزند ششم به سپس متقاضی سقط جنین بودهاند.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت اصرار کرده که این آمارها بیانگر این است که تعداد بسیاری از این افراد تحتتأثیر شعار «یک یا دو بچه کافی است» یا «فرزند کمتر، زندگی بهتر» قرار گرفته، چون در این بازدیدها مشاهده شده که با افزایش تعداد فرزندان، مقدار سقط جنین به عمد نیز افزایش یافته است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی