شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

این روغن علتتقویت مغز در دوران پیری می‌شود_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

اسیدهای چرب امگا ۳، به اختصاصی دو نوع معروف به DHA و EPA، در ماهی‌های چرب همانند سالمون، ماهی تن، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و ساردین به بسیاری یافت خواهد شد. آنها این چنین می‌توانند از طریق مکمل‌های روغن ماهی دریافت شوند.

تعدادی از مطالعات دریافت زیاد تر امگا ۳ را با کارکرد بهتر مغز و حتی افت خطر زوال عقل مرتبط دانسته‌اند.

«کلودیا ساتیزابال»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه تکزاس، او گفت: «میانسالی وقتی است که اولین نشانه‌های پیری غیرعادی مغز امکان پذیر ظاهر شود. به این علت باید به این فکر کنیم که چه کارهایی می‌توانیم در میانسالی انجام دهیم تا از سلامت مغز خود حمایتکنیم.»

تیم تحقیق داده‌های ۲۱۸۳ نفر را مربوط به مطالعه قلب بازدید کرد. شرکت کنندگان که به طور متوسط ۴۶ سال سن داشتند، تحت اسکن مغزی MRI و تست‌های استاندارد حافظه و توانایی‌های فکری قرار گرفتند. سطح خونی DHA و EPA آنها نیز اندازه گیری شد.

به طور کلی، محققان دریافتند، ۷۵ درصد از شرکت کنندگان دارای سطح امگا ۳ بالاتر، از نظر مغزی بهتر از ۲۵ درصد دارای سطح امگا ۳ پایین‌تر عمل کردند.

این چنین گروه دارای بیشترین سطح امگا ۳، حجم بافت بیشتری را در هیپوکامپ مغز نشان دادند؛ ناحیه‌ای که در حافظه نقش دارد و جزو اولین مناطق مغزی است که زمان ابتلاء به زوال عقل صدمه می‌بیند.

افرادی که سطح امگا ۳ بالاتری داشتند نیز در آزمون‌های استدلال انتزاعی از همسالان خود بهتر عمل کردند.

ساتیزابال افزود: «مطالعات دیگر امگا ۳ را با قوت ذهنی زیاد تر مرتبط دانسته‌اند و تحقیقات در حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که اسیدهای چرب التهاب را افت خواهند داد و از سلول‌های هیپوکامپ در برابر مرگ محافظت می‌کنند و در عین حال علتتقویت آن خواهد شد.»

سازمان غذا و داروی ایالات متحده پیشنهاد می‌کند که روزانه بیشتر از ۳ گرم EPA و DHA از غذاها و مکمل‌های غذایی مصرف نکنید، مگر این که از نظر پزشکی تجویز شده باشد.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

به حرف های محققان، یک رژیم غذایی خوب برای مغز شامل مقدار بسیاری سبزیجات (مخصوصاً سبزیجاتی همانند بروکلی و سبزیجات برگدار)، میوه‌ها (به اختصاصی انواع توت‌ها)، غلات غنی از فیبر، آجیل و دیگر چربی‌های خوب همانند چربی‌های حاضر در روغن زیتون و آووکادو است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article