شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

پیشنهاد های کاربردی طب سنتی برای نگه داری سلامت در اربعین_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ، نفیسه حسینی یکتا؛ مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به نزدیکی ایام پیاده‌روی اربعین و این‌که “بیشترین دغدغه ما گرمازدگی زائران است.”؛ اظهار کرد: برای جلوگیری از گرمازدگی به هیچ گفتن بین ساعت ۱۱ تا ۳ بعدازظهر که گرما به اوج خود می‌رسد، پیاده‌روی نکنید. تلاش کنید در این ساعات زیاد تر به استراحت مشغول باشید و از غروب تا پاسی از شب به پیاده‌روی ادامه دهید، لباس‌های خنک و نخی بپوشید و از کلاه و عینک منفعت گیری کنید.

او گفت: در صورت ابراز علائم گرمازدگی شامل گیجی، عدم‌اعتدال، سردرد، تهوع و بالا بودن دمای بدن، خود را به محل سایه و خنک برسانید.

حسینی یکتا در ادامه گفت: خوردن نوشیدنی‌هایی همانند شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آب‌لیمو، شربت آلبالو، شربت بیدمشک، گلاب، تخم‌شربتی و تخم خرفه می‌توانند به جلوگیری از گرمازدگی پشتیبانی کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل فرمود: اضافه کردن مقدار مقداری آب‌لیمو یا سرکه به آب می‌تواند به از بین بردن تشنگی پشتیبانی کند. اسپری کردن گلاب به سر و صورت و شست‌وشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب نیز مؤثر است.

حسینی یکتا با گفتن این که در پیاده‌روی اربعین فعالیت بدنی عملاً زیاد می‌شود؛ تصریح کرد: افرادی که به این مقدار فعالیت عادت ندارند، قبل از سفر فعالیت بدنی خود را زیاد کنند و سپس از برگشت از سفر نیز حتماً به ورزش ادامه دهند.

وی پافشاری کرد: اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید حتماً داروهای خود را در این سفر همراه داشته باشید؛ به‌خصوص اگر به دیابت، بیماری قلبی، تنفسی یا کلیوی یا دیگر بیماری‌های عرصه‌ای مزمن مبتلا هستید باید دارو همراه خود داشته باشید.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل  با اشاره به افزایش گمان ابتلا به بیماری‌های ویروسی و آنفلوآنزا در اجتماعات او گفت: بهتر است در مکان‌هایی که ازدحام جمعیت وجود دارد از ماسک منفعت گیری کنید، مخصوصاً افراد مبتلا به بیماری‌های دیابت و قلبی عروقی این موارد را زیاد تر مراعات کنند.

حسینی یکتا اضافه کرد: روزانه غرغره حلق و شست‌وشوی بینی با آب گرم یا محلول آب و نمک را انجام دهید و اگر علائمی همانند آنفلوآنزا (تب، سرفه، گلودرد) اشکار کردید، حتماً از ماسک منفعت گیری کنید و به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنید.

وی پافشاری کرد: تا گرسنه نشده‌اید سراغ خوردن نروید، غذا را خوب بجوید، از پرخوری و درهم‌خوری و خوردن غذاهای سنگین، چرب و پرادویه خودداری و در صورت امکان زیاد تر غذاهای آبکی همانند سوپ و آش مصرف کنید.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه، او گفت: از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار همانند چای پررنگ و قهوه پرهیز کنید، این چنین همراه داشتن مقداری انجیر، بادام خام، پسته و مویز یا برگه میوه‌های خشک، همانند هلو و زردآلو و یا آلوبخارا نیز پیشنهاد می‌شود.

وی در خصوص پادرد که مشکل شایع در پیاده‌روی اربعین است، بر استراحت متناوب در میانه پیاده‌روی و استراحت کامل شبانه پافشاری کرد و او گفت: می‌توانید شب‌ها پاها را با آب نمک به اضافه روغن بادام یا زیتون ماساژ دهید، ماساژ باید از نوک و لابلای انگشتان پا اغاز شود و به‌سمت زانو و مقداری بالاتر باشد تا درد و ورم را از بین بردن کند و نیز هنگامی نشسته و خوابیده‌اید، پاها را مقداری بالاتر از سطح بدن بگذارید.

حسینی یکتا با اشاره به گمان گزش حشرات پیشنهاد کرد زائران حتماً لباس‌های آستین‌بلند و شلوار بلند و جوراب پوشیده و از کرم یا مواد دافع حشرات برای مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شوند، منفعت گیری کنند.

وی در آخر مراعات تدبیرها نگه داری سلامتی و نکات بهداشتی را بهترین راه برای فراهم سلامت در این مسیر طویل دانست تا همه زائران با صحت و سلامت این سفر معنوی را به آخر برسانند.

انتهای مطلب/+

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article