شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

رگبار و رعد و برق در ۱۲ استان_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

از اثرات این مخاطره جوی می‌توان به گمان آبگرفتگی محلی معابر، گمان جاری شدن روان آب، صاعقه، لغزندگی به‌اختصاصی در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، گمان خسارت به سازه‌های موقت و گمان خسارت به محصولات کشاورزی، گمان خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ و سازه‌های موقت و گمان سقوط اشیا از ارتفاعات اشاره کرد.

سازمان هواشناسی نسبت به عدم اتراق و برقرار کردن چادرهای مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت کوه‌نوردی به‌اختصاصی در ساعات بعدازظهر و اغاز شب، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، لایروبی دهانه پل‌ها، کانال‌ها و آب‌روها، خودداری از محلول‌پاشی و سم‌پاشی باغات و مزارع و انتقال محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف پیشنهاد می‌کند.

سازمان هواشناسی در ادامه آورده است: وزش باد نسبتا شدید تا شدید در نواحی مستعد همراه با گرد و خاک و در شرق سرزمین همراه با طوفان گرد و خاک امروز (۳ مهر) در کرمانشاه، کردستان، همدان، زنجان و نیمه جنوبی آذربایجان شرقی، فردا (۴ مهر) در جنوب خراسان رضوی، نوار شرقی خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق و جنوب سمنان، پنجشنبه (۵ مهر) در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، شرق و جنوب سمنان و شمال شرق اصفهان، جمعه (۶ مهر) در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شرق و جنوب سمنان، شمال سیستان و بلوچستان و شمال شرق اصفهان، شنبه (۷ مهر) در جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، شرق و جنوب سمنان و شمال شرق اصفهان و یکشنبه (۸ مهر) در جنوب خراسان رضوی، نوار شرقی خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق سمنان پیش بینی می‌شود.

در این شرایط افت شعاع دید و کیفیت هوا، گمان خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، گمان سقوط اشیا از ارتفاعات، گمان شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال و گمان سقوط اشیا از ارتفاعات دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی نسبت به مطمعن از استحکام سازه‌های موقت، پرهیز از کویرنوردی، احتیاط در تردد جاده‌ای، عدم انجام پروازهای سبک شامل گلایدر، بالگرد و …، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، عدم پارک ماشین در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال پیشنهاد می‌کند.

این چنین سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ خبرداد: افزایش بیشینه شدت وزش باد لحظه ای در محدوده ۲۴-۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و زیاد تر از ۱.۵ متر در مناطق نزدیک و دور از ساحل از فردا تا جمعه (۴ تا ۶ مهر) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و گلستان پیش‌بینی می‌شود.

از اثرات این مخاطره می‌توان به خطر غرق شدن شناگران، گمان پاره شدن تورهای صیادی، صدمه به ماهیان درقفس و صدمه به قایق های کوچک تفریحی و مسافری و شناورهای سبک و اختلال در تردد شناورها و فعالیت های ساحلی و فراساحلی، گمان خسارت به تاسیسات دریایی اشاره کرد.

ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی ها به بندر با احتیاط، تردد کشتی‌های تجاری با احتیاط، محدود کردن فعالیت‌های شیلاتی و حمایتصنایع فراساحل و اتخاذ تمهیدات ملزوم توسط کلیه فعالان دریایی از پیشنهاد‌های سازمان هواشناسی در این شرایط جوی است.

هشدار زردرنگ به معنی این است که اتفاق‌ای جوی رخ خواهد داد که امکان پذیر در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را تشکیل کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی ملزوم را برای روبه رو با اتفاق‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول مقداری شدت بیشتری دارد. از نظر دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر ملزوم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article