شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

۸ ماده غذایی که حاوی نیکوتین نهان هستند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

نیکوتین یک ماده شیمیایی زیاد اعتیادآور است که در سیگار، تنباکو و محصولات ویپینگ یافت می‌شود. اما احتمالا برایتان دلنشین باشد بدانید که نیکوتین در برخی مواد غذایی هم وجود دارد. این آلکالوئید و محرک طبیعی در گیاهان خانواده شب‌بویان (سولاناسه) یافت می‌شود.

 اگر می‌خواهید بدانید که کدام گیاهان جزء خانواده شب‌بویان می باشند و مصرف غذاهای حاوی نیکوتین چه تأثیری روی بدن دارد، با ما همراه باشید.

نیکوتین چیست؟

نیکوتین نوعی آلکالوئید است که در برخی گیاهان همانند نیکوتیانا تاباکوم که برای تشکیل تنباکو منفعت گیری می‌شود، وجود دارد. این ماده به طور متناوب تاثییر محرک و آرام‌قسمت دارد و به شدت اعتیادآور است.

بادمجان

بادمجان جزء خانواده شب‌بویان بوده و هر بادمجان حاوی نزدیک به ۱۰۰ میکروگرم نیکوتین است.

با این حال، برای این که مقدار نیکوتین معادل یک سیگار را از این ماده غذایی دریافت کنید، باید ۱۰ کیلوگرم بادمجان مصرف کنید!

فلفل دلمه‌ای سبز

فلفل دلمه‌ای سبز هم حاوی نیکوتین است، اما مقدار آن زیاد کم است و ۷.۷ تا ۹.۲ میکروگرم از این ماده در هر فلفل وجود دارد.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

گوجه‌فرنگی

هر گوجه‌فرنگی رسیده حاوی نزدیک به ۷.۱ میکروگرم نیکوتین است. گوجه‌فرنگی نارس نزدیک به پنج برابر زیاد تر از گوجه‌فرنگی رسیده نیکوتین دارد.

سیب‌زمینی

یک سیب‌زمینی به طور متوسط حاوی نزدیک به ۱۵ میکروگرم نیکوتین است. سیب‌زمینی‌های نارس یا سبز مقدار بیشتری نیکوتین (نزدیک به ۴۲ میکروگرم) دارند.

در صورت له کردن یا پوره کردن سیب‌زمینی، غلظت نیکوتین به ۵۲ میکروگرم افزایش می‌یابد.

گل کلم

اگرچه گل کلم عضو خانواده شب‌بویان نیست، اما در هر کلم نزدیک به ۱۶.۸ میکروگرم نیکوتین وجود دارد.

چای

چای نیز بخشی از خانواده شب‌بویان است و غلظت نیکوتین در انواع چای بین ۱۰۰ تا ۲۸۵ میکروگرم متغیر است.

تحقیقات روی موش‌ها نشان داده که آنتی‌اکسیدان‌های حاضر در چای سبز می‌توانند برای ترمیم صدمه‌های ناشی از مصرف زیاد نیکوتین در قلب، ریه، کلیه‌ها و کبد سودمند باشند.

اسفناج

مقدار نیکوتین حاضر در هر گرم اسفناج بین ۱ تا ۲ میکروگرم است. این چنین، اسفناج حاوی ویتامین B۹ است که به افت سطح نیکوتین در بدن پشتیبانی می‌کند.

کلم

هر گرم کلم نزدیک به ۱ میکروگرم نیکوتین دارد. با وجود این که مقدار نیکوتین در کلم زیاد کم است، اما در سال ۲۰۰۱ در ژاپن یک مورد مسمومیت ناشی از مصرف بیشتر از حد نیکوتین در کلم گزارش شد.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article