شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

تشریح اهداف اجرای برنامه پزشک خانواده_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

سید سجاد رضوی در اجلاس رؤسای دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سرزمین اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ تا بحال، همه عمل های انجام‌شده در چارچوب برنامه پزشکی خانواده، عمدتاً در حوزه بهداشت متمرکز بوده است؛ در حالی‌که در حوزه درمان، متأسفانه با عقب‌ماندگی‌ای در نزدیک به ۲۰ سال نسبت به اهداف این برنامه روبه رو هستیم.

وی با گفتن این که سطوح دو و سه در حوزه درمان پیچیدگی های خاص خود را دارد، افزود: فقط در دو استان فارس و مازندران در خصوص سطوح ۲ و ۳ برنامه پزشک خانواده کارهایی اندکی صورت گرفته است.

او همین طور گفت: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، فارغ از تاکیدات رییس جمهور و قانون برنامه هفتم گسترش یک الزام است و راه رسیدن به اهداف برنامه در سطوح ۲ و ۳ که شامل ترقی سطح سلامت جامعه، دسترسی عادلانه مردم و منفعت مندی از خدمات سلامت فعال و با کیفیت، نگه داری و مدیریت بهتر منبع های، کارآمد کردن حمایتاجتماعی و حفاظت مالی از گیرندگان خدمت، توانمندسازی نیروهای انسانی، می شود چیزی جز اجرای این برنامه نیست.‌

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به محرومیت مناطق کمتر برخوردار و حتی حاشیه‌نشینان اطراف پایتخت، خاطرنشان کرد: بی‌عدالتی در دسترسی به خدمات سلامت هم چنان یکی از چالش‌های اساسی نظام بهداشت و درمان سرزمین است. متأسفانه منبع های حاضر در حوزه سلامت محدود است و همان منبع های محدود نیز به درستی مدیریت و منفعت گیری نمی‌شود؛ در نتیجه، مردم نیز نمی توانند منفعت با لیاقت‌ای از این منبع های ببرند.

رضوی تصریح کرد: در حالی که برخی از شهروندان به طیف گسترده‌ای از خدمات پیشرفته همانند پت‌اسکن، آنژیوگرافی و سی‌تی‌اسکن دسترسی دارند، ساکنان مناطق محروم از دسترسی به این امکانات نصیب‌اند؛ و این وضع، در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و باید اصلاح شود.

وی پافشاری کرد: راهکار اصلاح این نابرابری، چیزی جز اجرای کامل و یکپارچه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در همه سطوح خدمات سلامت نیست.

وی تفاوت نیازهای سلامتی در استان‌های گوناگون را مورد اشاره قرار داد و او گفت: این نیازها مطابق با حالت حاضر و مطلوب باید احصاء و پاسخگویی شود.

معاون درمان وزارت بهداشت اصرار کرد: حفاظت مالی و اراعه بهترین درمان به مردم از راهبردهای سیاست های پزشکی خانواده است، به شرطی که مردم از مسیر ارجاع درست خدمت دریافت کنند که این را ما باید به آنان آموزش دهیم.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

رضوی با انتقاد از افرادی که در مقاطع گوناگون مسئولیت داشته‌اند اما اعتقادی به برنامه پزشک خانواده نداشته‌اند، اظهار کرد: در شرایط جاری نیز نباید فردی در جایگاه تصمیم‌گیری یا اجرا وجود داشته باشد که به این برنامه مهم و راهبردی بی‌باور باشد. چراکه توانایی‌های تلخِ رها کردن نیمه‌کاره این برنامه در ادوار قبل، پیش روی ماست و تکرار آن خطایی جبران‌ناپذیر خواهد می بود.

وی خاطرنشان کرد: روسای دانشگاه ها برای کسب پیروزی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در استان‌ها باید با مسئولانی همچون فرمانداران و ائمه جمعه و جماعات گرفته تا کسبه و بازاریان ربط بگیرند و همکاری بین بخشی را گسترش دهند وگرنه این برنامه فقطً با اراعه دستور اجرایی نمی شود. او گفت: اگر به این باور برسیم که اجرای این برنامه یک الزام اجتناب ناپذیر برای نظام سلامت ایران است همچون کشورهایی که در اجرای آن موفق عمل کرده اند ما نیز موفق می شویم.

معاون درمان وزارت بهداشت با گفتن این که پیوستگی سطوح سلامت در برنامه پزشک خانواده کار سختی است، ولی با پشتیبانی هوش مصنوعی و فناوری های الکترونیکی و تکنولوژیکی قابل انجام است، اظهار کرد: یکی از راهبردها برای مناطق محروم منفعت گیری از دوراپزشکی است که ۴۰ تا ۶۰ درصد نیاز سرزمین به متخصص به اختصاصی ویزیت های دوم و سوم بیماران را افت می دهد.

معاون درمان وزارت بهداشت با گفتن اشتیاق نزدیک به چهار میلیون ایرانی از خدمات دوراپزشکی در ایران، او گفت: اکنون دانشگاه علوم پزشکی تهران از خدمات دوراپزشکی نزدیک به ۵۰۰ پزشک خود منفعت‌مند است.‌

رضوی از روسای دانشگاه های علوم پزشکی سرزمین خواست به بسته های خدمتی التزام داشته و با اجرای آنها، اجرای برنامه پزشک خانواده را در سرزمین تسهیل کنند، این بسته ها با هماهنگی بیمه ها تدوین می شوند و خارج از این بسته ها اگر کاری انجام شود، مورد حمایتبیمه نخواهد می بود.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article