شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

عکس روز ناسا: کهکشان مارپیچی میله‌ای NGC 5335 از نگاه هابل_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

در عکس روز ناسا، نمایی خیره‌کننده از کهکشان مارپیچی NGC 5335 دیده می‌شود. این پرتره قشنگ را تلسکوپ فضایی هابل ثبت کرده است.

NGC 5335 در دسته کهکشان‌های مارپیچی کرکی قرار گرفته است. این کهکشان‌ها برخلاف کهکشان‌های مارپیچی معمول با بازوهای اشکار و منظم، بازوهایی نامنظم، تکه‌تکه و مه‌آلود دارند.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

کهکشان NGC 5335 که در این عکس از نمای مواجه دیده می‌شود، قطری نزدیک به ۱۷۰ هزار سال نوری دارد و در فاصله‌ای بیشتر از ۲۰۰ میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی سنبله (Virgo) قرار گرفته است.

در دیسک کهکشانی NGC 5335، نوارهای پراکنده‌ای از مناطق ستاره‌زایی در امتداد بازوهای مارپیچی کرکی دیده خواهد شد. برجسته‌ترین ویژگی NGC 5335، میله مرکزی آن است که از بالا چپ به پایین راست کشیده شده است.

ساختار میله‌ای در نزدیک به ۳۰ درصد کهکشان‌های مارپیچی، ازجمله کهکشان راه شیری، مشاهده می‌شود. میله‌ها ساختارهایی پویا می باشند و امکان پذیر در بازه‌های وقتی نزدیک به ۲ میلیارد سال ظاهر شده سپس ناپدید شوند.

دانشمندان اعتقاد دارند میله‌های کهکشانی نقش مهمی در هدایت گاز و مواد به‌سوی مرکز کهکشان دارند و نرخ ستاره‌زایی را در مناطق مرکزی افزایش خواهند داد و حتی به شکل‌گیری ساختارهای فوق‌چگال همانند سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم پشتیبانی می‌کنند.

در این عکس هابل علاوه‌بر NGC 5335، کهکشان‌های دوردست بعد‌عرصه نیز به‌خوبی مشاهده‌ خواهد شد.

تلسکوپ فضایی هابل که سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد، اکنون سی‌وپنجمین سالگرد کاوش‌های علمی خود را در مدار زمین جشن می‌گیرد. طی این سال‌ها، هابل تحولی دیدنی در شناخت ما از ساختارها و تغیرات کیهانی تشکیل کرده و هم چنان از ارزشمندترین ابزارهای نجومی بشر به حساب می اید.

این چنین بخوانید: هابل بازهم شگفتی آفرید؛ ثبت عکس کوازار پر‌انرژی از نزدیک‌ترین فاصله ممکن

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article