شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

اولین واکسن بدون نیاز به نگهداری در یخچال داخل مرحله آزمایش انسانی شدند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

واکسن‌ها جان میلیون‌ها انسان را نجات داده‌اند، اما نیاز همیشگی آن‌ها به نگهداری در دمای پایین مدام یکی از چالش‌های بزرگ در توزیع جهانی بوده است. در تعداد بسیاری از نقاط جهان، انتقال و نگهداری واکسن می‌تواند زیاد پر هزینه باشد. اکنون یک شرکت بیوتکنولوژی بریتانیایی راه‌حلی برای این مشکل‌ها اشکار کرده است: واکسن‌هایی که بدون نیاز به یخچال نیز پایدار باقی می‌همانند.

شرکت Stablepharma با همکاری دولت بریتانیا و مؤسسه ملی پژوهش سلامت و درمان (NIHR) نخستین واکسن بدون نیاز به یخچال را با نام SPVX02 گسترش داده و هم‌اکنون آزمایش‌های انسانی آن در بیمارستان دانشگاهی ساوت‌همپتون اغاز شده است. این واکسن نسخه‌ای بازطراحی‌شده از واکسن کزاز-دیفتری محسوب می‌شود.

شرایط موردنیاز و پایداری بسیار واکسن SPVX02

برخلاف واکسن‌های سنتی، SPVX02 می‌تواند در بازه دمایی بین منفی ۲۰ تا مثبت ۴۰ درجه سانتی‌گراد پایدار باقی بماند و تا ۱۸ ماه بدون نیاز به نگهداری در یخچال قابل منفعت گیری باشد. این ویژگی می‌تواند به شکل چشمگیری از دورریختن واکسن‌ها جلوگیری کند.

بر پایه آمار، تا ۵۰ درصد واکسن‌های حاضر به‌دلایلی از جمله شرایط نامطلوب نگهداری از بین می‌روال. نگه داری این زنجیره پیچیده و انرژی‌بر، به‌اختصاصی در مناطق دورافتاده، مناطق دچار جنگ یا کشورهای با زیرساخت ضعیف تقریباً غیرممکن است. به این علت فناوری تازه راه‌حلی برای عبور از این محدودیت‌ها اراعه می‌دهد و می‌تواند مسیر دسترسی سریع تر و گسترده‌تر به واکسن‌ها را هموارتر کند.

شرکت Stablepharma بیشتر از ۶۰ واکسن دیگر را نیز شناسایی کرده که می‌توان آنها را به همین صورت بازطراحی کرد. این چنین فرایند تشکیل این واکسن‌ها قابلیت مقیاس‌پذیری دارد و می‌توان سالانه میلیون‌ها دوز را بدون نیاز به یخچال در تشکیل یا توزیع، به دست مصرف‌کنندگان رساند.

در صورتی که آزمایش‌های بالینی با پیروزی همراه باشد، اراعه جهانی واکسن‌های بدون نیاز به یخچال Stablepharma می‌تواند از سال ۲۰۲۷ اغاز شود و دنیای پزشکی را برای همیشه منقلب کند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article