به گزارش آفتاب شرق
به گزارش نشریه اکونومیست؛ جان اوواگبو بعد از مهاجرت به اسکاتلند در سال ۲۰۰۸ تا چند هفته هیچ مرد سیاهپوست فرد دیگر را در محل تازه زندگیاش ندیده می بود [و این موضوع به شدت ذهن او را به خود مشغول کرده بود]. تا جایی که این مرد نیجریهای هنگامی بالاخره در آن سوی خیابانی در ادینبورگ یک مرد سیاهپوست دید، برای ملاقات با او از عرض خیابان عبور کرد و خودش را به او رساند. زیاد سریع این دو غریبه همانند دوستان گمشده یکدیگر را در بغل گرفتند و رفتند با هم ناهار بخورند. آقای اوواگبو به یاد دارد که «آن مرد حتی نیجریهای هم نبوده است. او اهل غنا می بود»!
در سال ۲۰۰۱ فقط ۵۰۰۰ آفریقایی در اسکاتلند وجود داشت- که نزدیک به ۰.۱٪ از جمعیت این سرزمین میشود. در زمان آخرین سرشماری اسکاتلند- در سال ۲۰۲۲- جمعیت آفریقاییتبارهای این سرزمین بیشتر از ۱۱ برابر افزایش یافته می بود و به گمان زیادً از آن زمان به سپس رشد سریعتری نیز داشته است. جان اوواگبو که برای تحصیل به ادینبورگ آمده می بود و سپس از کار در یک بانک اکنون پیشرفت کرده و رستوراندار شده؛ میگوید که اکنون فقط یکی از گروههای واتساپی نیجریهایهای ادینبورگ بیشتر از ۳۰۰۰ عضو دارد. کلیسای نیجریهایها در این سرزمین هم بیشتر از ده شعبه دارد. اوواگبو میگوید: «فقط یک چیز قطعی است و آن چیز قطعی هم این است که آفریقاییها هم چنان به اینجا خواهند آمد».
در منبع های فرد دیگر نیز که به روال افزایشی وجود آفریقاییها در نقاط دیگر جهان میپردازند، این نوشته مورد اشاره و حتی اصرار قرار گرفته که یکی از دلایل استمرار این روال این است که تعداد آفریقاییهای جوانی که همهساله تا سال ۲۰۳۵ داخل بازار کار خواهند شد، زیاد تر از مجموع نیروهای کار در دیگر نقاط جهان خواهد می بود. در توضیح زیاد تر این نوشته باید او گفت که مجمع جهانی اقتصاد گزارش داده که تا سال ۲۰۳۵ تعداد جوانان آفریقایی در سن کار زیاد تر از جوانان دیگر نقاط جهان خواهد می بود- و در صورت اندوختهگذاری مناسب در عرصه آموزش، تکنولوژی و کارآفرینی، این جوانان پتانسیل بیحد و حصری برای پیشبرد گسترش پایدار و تحول و تحول در آفریقا خواهند داشت.
قاره آفریقا پر از انرژی و پتانسیل جوانی است. بیشتر از ۶۰ درصد جمعیت این قاره کمتر از ۲۵ سال دارند و این یعنی جوانترین جمعیت جهان به قاره آفریقا تعلق دارد. دلنشین اینکه مطابق پیشبینیهای انجامشده جوانی جمعیت در آفریقا در سالهای آینده رشد بیشتری هم خواهد داشت. مسئله امیدوارکنندهتر هم اینکه به گمان زیاد جمعیت آفریقا از ۱.۴ میلیارد حال حاضر به نزدیک به ۲.۵ میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.
این رشد سریع در کنار این حقیقت که چین، ژاپن، کره و تعداد بسیاری از کشورهای اروپایی دچار افت و افتشدید کارگران جوان می باشند، این پتانسیل عظیم برای ادامه روال گسترش پایدار را به آفریقا داده- که همان گونه که وقتی کارگران جوان چین جهت رشد اقتصادی این سرزمین در سطح جهانی شدند، آفریقا نیز آیندهای شبیه اینده داشته باشد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی