به گزارش آفتاب شرق
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، مسعود حبیبی امروز در نشستی با جمعی از اصحاب رسانه که در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد، درمورد عمل وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت خوابگاههای دانشجویی اظهار کرد: اکنون ۲۸ هزار تخت خوابگاهی نیمهساز داریم که برخی از آنها بیشتر از ۶ سال رها شدهاند و با اهمیت ترین علت این قضیه، افتاعتبارات است. امسال علاوه بر پیگیری از سازمان برنامه، در تلاش هستیم با منفعت گیری از وام، اوراق بهادار و نیز جذب شراکت خیرین، این خوابگاهها را تکمیل کنیم و امیدواریم به بهبود حالت خوابگاهها پشتیبانی شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در جواب به سوال خبرنگار تسنیم درمورد آمار صدمه به خود در بین رزیدنتها و دانشجویان علوم پزشکی و راهکارهای وزارت بهداشت برای افت آن، تصریح کرد: نرخ خودکشی در بین دانشجویان علوم پزشکی سرزمین، پایینتر از میانگین جهانی است. سال قبل، متأسفانه ۷ مورد خودکشی تبدیل مرگ در بین ۲۵۰ هزار دانشجو به ثبت رسید. این آمار، نسبت به تعداد بسیاری از کشورهای جهان و حتی میانگین داخلی، پایینتر است اما حتی یک مورد فوت نیز برای ما اهمیت بسیاری دارد و جای تأسف دارد.
او همین طور گفت: تعداد بسیاری از دلایل خودکشی به بیماریهای روانپزشکی بازمیگردد. عواملی همانند افت امید به آینده، ناتوانیها، اعتیاد و دیگر اختلالات نقش مهمی در این نوشته دارند. ما با بازنگری در آییننامههای حاضر برای تسهیل شرایط دانشجویان و دقت به مسائل رفاهی، در تلاش برای افت سختی روانی آنها هستیم.
حبیبی با گفتن این که غربالگری روانی دانشجویان اغاز شده است، او گفت: بر پایه بازدیدهای انجامشده، اختلالات شایعی چون اضطراب، افسردگی و خشم در بین دانشجویان مشاهده میشود. در صورت وجود تابآوری در روبه رو با مشکلات، مقدار صدمه به خود افت مییابد. پزشکان مدام مشغول مطالعه می باشند و حتی بعضی اوقات از تعطیلات نیز محروماند. این دانشجویان بهطور میانگین ۱۰ کشیک دارند و باید به بیماران رسیدگی کنند. بعد از فارغالتحصیلی نیز برای گذراندن مطرح، به مناطق محروم اعزام خواهد شد و در مواردی، امکان ازدواج، خرید مسکن یا خودروی مناسب را اشکار نمیکنند که همه این موارد میتواند بر مقدار تابآوری آنها تأثیر بگذارد.
او گفت: در تلاش هستیم تا تواناییهایی همانند مدیریت خشم را در قالب واحدهای آموزشی به دانشجویان بیاموزیم؛ این نوشته در شورای برنامهریزی در دست بازدید است. این چنین منبع های حاضر را برای آموزش تواناییهای زندگی به دانشجویان و رزیدنتها، بهاختصاصی افراد در معرض خطر مشکلات روانی، تعلق دادهایم. در کنار شناسایی مشکلات دانشجویان از طریق غربالگری، تصمیم داریم اردوهای تفریحی نیز برای آنان برگزار کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: نقش اساتید در سلامت روان دانشجویان زیاد مهم است و مطالعات مشخص می کند ربط مؤثر با اساتید، تأثیر چشمگیری در افت فشارهای روانی دانشجویان دارد.
وی این چنین درمورد کیفیت غذای برخی دانشگاههای علوم پزشکی تصریح کرد: یکی از دلایل کم شدن کیفیت غذای دانشجویی، بدهی دانشگاهها به پیمانکاران است. سال قبل، وزارت بهداشت بدهی دانشگاهها در حوزه تغذیه را از محل صندوق ذخایر ارزی پرداخت کرد و اکنون تقریباً همه این بدهیها تسویه شدهاند، لذا اکنون امکان مطالبهگری درمورد کیفیت غذا فراهم است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع