شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

هنگامی به موسیقی گوش می‌دهید، مغز و بدن شما با آن هماهنگ می‌شود_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

روانشناسان می‌گویند که مغز و بدن ما فقط موسیقی را فهمیدن نمی‌کنند، بلکه از نظر فیزیکی با آن هماهنگ و یکی خواهد شد. یافته‌های پژوهش تازه می‌تواند کاربردهایی برای درمان افسردگی و پارکیسنون با موسیقی داشته باشد.

بر پایه گزارش Sciencedaily، محققان دانشگاه مک‌گیل کانادا نشان دادند که هنگامی به موسیقی گوش می‌دهیم، مغز ما نیز با آن هماهنگ می‌شود. یافته‌های پژوهش حاضر در قبول نظریه تشدید عصبی (NRT) اراعه شده است که در علوم اعصاب، موسیقی و روانشناسی نظریه مطرحی محسوب می‌شود.

به زبان ساده نظریه تشدید عصبی می‌گوید که مغز انسان اطلاعات حسی، به‌اختصاصی اطلاعات زمان‌مند همانند ریتم، صدا یا گفتار را از طریق تشدید در شبکه‌ای از نوسان‌گرهای عصبی (neural oscillators) پردازش می‌کند. به عبارت دیگر هنگامی محرکی بیرونی همانند موسیقی به مغز می‌رسد، برخی از نوسان‌گرهای عصبی که فرکانس طبیعی‌شان با آن محرک هماهنگ است، با آن داخل نوسان و هم‌فرکانس خواهد شد که به آن تشدید یا رزونانس (resonance) می‌گویند.

هماهنگی مغز با موسیقی

«کارولین پالمر» (Caroline Palmer)، روانشناس دانشگاه مک‌گیل می‌گوید: «نظریه NRT مشخص می کند که موسیقی نه تنها به این علت که آن را می‌شنویم، بلکه به این علت که مغز و بدن ما به آن تبدیل می‌شود، قوی است. این کار راهکارهای بزرگی برای درمان، آموزش و فناوری اراعه می‌دهد.»

این نظریه مشخص می کند که ساختارهایی همانند پالس و هارمونی، الگوهای رزونانس پایدار در مغز را منعکس می‌کنند که در بین افراد، صرف‌نظر از پیشینه موسیقی آنها، مشترک است. مطابق NRT نحوه شنیدن و تشکیل موسیقی را می‌توان با اصول دینامیکی مکانیسم‌های مغز انسان که از گوش تا نخاع و اندام‌ها امتداد دارد، گفت. این چنین این نظریه می‌تواند به این قضیه جواب بدهد که چرا مردم در سراسر جهان، حتی اگر زبان و فرهنگ متغیری داشته باشند، عکس العمل شبیهی به موسیقی نشان خواهند داد.

بر پایه مقاله منتشرشده در نیچر، محققان کاربردهایی نیز برای این نظریه نظر داده‌اند: بر مبنای نظریه NRT می‌توان ابزارهای درمانی برای بیماری‌هایی همانند سکته مغزی، پارکینسون و افسردگی گسترش داد. این نظریه می‌تواند به هوش مصنوعی پشتیبانی کند تا از نظر احساسی بتواند همانند انسان به موسیقی عکس العمل نشان دهد.این چنین می‌توان از آن برای گسترش فناوری‌های جدیدی منفعت برد تا با ریتم و زیروبمی صدا فرایند یادگیری را بهبود بخشید.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article