شنبه, اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۴

رفاه کودکان در کشورهای ثروتمند در حال افت است_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

گزارش تازه‌ای از یونیسف انتشار شده است که تصویری دلواپس‌کننده از حالت کودکان و نوجوانان در کشورهای با درآمد بالا اراعه می‌کند. بر پایه این گزارش، سلامت روان، کارکرد تحصیلی و سطح رضایت از زندگی نوجوانان در تعداد بسیاری از این کشورها طی سال‌های تازه رو به افت بوده است.

در این مطالعه، پژوهشگران حالت رفاه کودکان را در بین ۳۶ سرزمین پردرآمد بازدید کرده‌اند و می‌گویند که کشورهایی چون هلند و دانمارک هم چنان در صدر قرار دارند و کارکرد مساعد داشته‌اند. در حالی که تعداد بسیاری از کشورهای دیگر (از جمله برخی کشورهای غربی) رتبه‌های نسبتاً پایینی کسب کرده‌اند. برخی کشورهای اروپای شرقی همانند رومانی، اسلواکی، لیتوانی و مجارستان حتی کارکرد بهتری نسبت به برخی کشورهای غربی داشته‌اند.

یکی از کشورهایی که در این تحقیق به کارکرد دلواپس‌کننده آن اشاره شده بریتانیا است که در قیاس با تعداد بسیاری از کشورهای اروپایی حالت بدتری دارد. یکی از حوزه‌هایی که بریتانیا کارکرد ضعیفی در آن داشته، حوزه سلامت روان است و این سرزمین در رتبه ۲۷ از ۳۶ قرار دارد.

مسئله فرد دیگر که حرف های شده به جایگاه زیاد پایین بریتانیا در رضایت از زندگی نوجوانان مربوط می‌شود، که با سرزمین شیلی برابر و تنها بالاتر از ترکیه قرار دارد.

افت سطح رضایت از زندگی و افزایش نرخ خودکشی در کودکان

یکی از یافته‌های مهم این گزارش، افت سطح رضایت از زندگی در بین نوجوانان است. در برخی کشورها، درصد نوجوانانی که رضایت بالایی از زندگی دارند نسبت به سال ۲۰۱۸ افت یافته است. این چنین دانشمندان می‌گویند که دختران به‌طور قابل توجهی نسبت به پسران، حس نارضایتی بیشتری گزارش کرده‌اند.

یافته‌های این مطالعه مشخص می کند که ربط مستمر نوجوانان با والدین به شدت با رضایت از زندگی آنها مرتبط است. در روبه رو، توانایی مکرر زورگویی تأثیر منفی قابل‌توجهی دارد. در برخی کشورها، آمار زورگویی هم چنان بالا است؛ برای مثال، نزدیک به ۲۷ درصد نوجوانان ۱۵ ساله در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ توانایی مکرر زورگویی را گزارش کرده‌اند.

افزایش نرخ خودکشی در نوجوانان نیز یکی دیگر از هشدارهای مهم این گزارش است. در برخی کشورها، میانگین نرخ خودکشی در بین افراد ۱۵ تا ۱۹ ساله از نزدیک به ۴ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ به بیشتر از ۵ نفر در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

در کل، یونیسف هشدار می‌دهد که کودکان در تعداد بسیاری از کشورهای ثروتمند با یک «بحران چندوجهی» مواجه می باشند؛ بحرانی که از پیامدهای ماندگار همه‌گیری کرونا، تغییرات اقلیمی، و تغیرات فناوری دیجیتال ناشی شده است. پژوهشگران هشدار داده‌اند که در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، کودکان در این کشورها کمتر شاد بوده‌اند، زیاد تر دچار اضافه‌وزن شده‌اند و کارکرد ضعیف‌تری در مدرسه داشته‌اند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article