یکشنبه, اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴

کم شدن سه پله ای رتبه علمی ایران در جهان_آفتاب شرق

مریم یزدانی
8 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دکتر حسین سیمایی صراف در نشست خبری که در حاشیه دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در چارچوب سکوی او گفت و گوی OIC_15که در هتل اسپیناس پالاس در حال برگزاری است، تحکیم دیپلماسی علمی را یکی از ماموریت‌های مهم وزارت علوم دانست و او گفت: در این عرصه دانشگاه‌ها و رایزن‌های علمی سرزمین فعال شدند، یکی از ماموریت‌های این مراکز این است که نخبگان خارجی را شناسایی کنند تا وجود آن‌ها را در عرصه تبادل توانایی، در کارگاه‌های آموزشی به اختصاصی تابستان فراهم کنند. 

وی در ادامه از تدوین سند اخلاق هوش مصنوعی در یونسکو خبر داد و تصریح کرد: در این عرصه ایده جمهوری اسلامی را منتقل کردیم که این ایده پذیرفته شده است و امیدوارم به تصویب نهایی برسد. 

وزیر علوم اصرار کرد: ما سفری اخیرا به عراق داشتیم و تفاهم نامه‌هایی در عرصه‌های گوناگون اعم از تشکیل زمان‌های مشترک مطالعاتی برای اساتید دو سرزمین، تبادل دانشجو و استاد، تشکیل دانشگاه، راه اندازی پارک و غیره منعقد کردیم. این چنین دیدارهای دوجانبه‌ای نیز در این عرصه‌ها با مسؤولان چین داشتیم که امیدواریم اجرایی شود. 

سیمایی صراف اصرار کرد: ما معتقد هستیم به منظور منفعت گیری مشترک و تحکیم همکاری در حوزه‌های علم و فناوری باید فعال باشیم در این چند ماه تازه تحرک خوبی در دانشگاه‌ها و وزارت علوم در این عرصه اشکار شده است. 

سیمایی صراف اظهار کرد: در نشست امروز سازمان همکاری‌های اسلامی سال ۲۰۱۷ ایده‌ای توسط قزاقستان مبنی بر راه اندازی پلتفرم وزارت علوم کشورهای اسلامی نقل شد. هسته اولیه این سکو را ۱۵ سرزمین راه اندازی دادند که تا به امروز، به ۲۱ سرزمین ارتقا اشکار کرده است. نشست اول این پلتفرم سال قبل در آلماتی قزاقستان راه اندازی شد و امسال نیز ریاست این نشست با ایران است. 

وزیر علوم افزود: نوشته نشست امروز تحکیم همکاری بین کشورهای پیش رو در حوزه علم و فناوری و شناسایی حالش‌های این حوزه است؛ چرا که این کشورها می‌توانند موتور گسترش علم و فناوری درسایر کشورها باشند. 

وی او گفت: ظرفیت‌های بزرگی بین چند کشوری که هسته اولیه پلتفرم را راه اندازی دادند، وجود دارد. برآورد ما این است اعضای پلتفرم بیشتر از یک میلیارد جمعیت دارد و ۳۰۰ میلیون جوان در این کشورها می باشند. ضمن این که ۷ تریلیون دلار تراز بازرگانی این کشورهاست. به این علت زمان بزرگی برای منفعت گیری از همکاری و هم افزایی این کشورهای برای علم و فناوری است. 

وزیر علوم هوش مصنوعی را فناوری مهم و الزامی برای بشر دانست و او گفت: نوشته این نشست به هوش مصنوعی تعلق یافته است. تعداد بسیاری از کشورها به توانمندی نخبگان ایرانی در این حوزه اذعان دارند؛ اما یکی از دغدغه‌های ما ابعاد اخلاقی این حوزه است و ما این دغدغه را در سند هوش مصنوعی لحاظ کردیم و امیدوارم به تصویب برسد. 

وی در خصوص جذب دانشجویان خارجی تا آخر برنامه گسترش هفتم نیز اظهار کرد: در این اجلاس توانمندی سرزمین، دانشگاه‌ها و پارک‌های خود را به کشورهای اسلامی اراعه می‌دهیم؛ اما کشورها بر پایه توانمندی از سرزمین مقصد، دانشجویان خود را تشویق و تحکیم می‌کنند تا فرایند اعزام برای تحصیل فراهم شود. 

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

دکتر سیمایی صراف از نهایی شدن سند چندجانبه هوش مصنوعی خبر داد و خاطرنشان کرد: این سند در صورت تصویب، اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام خواهد شد. 

وی به رفتارهای ضد اخلاقی در منفعت گیری از هوش مصنوعی نیز او گفت: در این عرصه رژیم صهیونیستی موازین حقوق بشر و انسانی را نقص می‌کند. به طوریکه هنجارهای عرفی و اخلاقی را نیز با منفعت گیری از هوش مصنوعی زیر پا گذاشته است. به این علت اگر از این علم، اخلاقی منفعت گیری نشود، خطر بزرگی برای بشریت خواهد می بود. 

وزیر علوم خاطرنشان کرد: قرار است که همه کشورهای اسلامی در پلتفرم کشورهای اسلامی شراکت کنند ما با همه آن‌ها تبادل اسناد داریم عربستان هم استقبال خوبی از همکاری‌های علمی کرده است؛ به این علت ما ما امروزه ناظر این هستیم که نظم نابرابر و بی‌عدالتی در دنیا به‌هم می‌ریزد و نظم جدیدی در حال شکل گیری است. 

سیمایی صراف خاطرنشان کرد: ما آمادگی تاسیس دانشگاه، اعزام استاد و معارفه زمان‌های سرزمین از جمله پارک‌ها و دانش بنیان را به همه کشورها از جمله کشورهای اسلامی داریم و این قسمت از توانمندی ایران قابل تکذیب نیست؛ چرا که در منطقه دانشگاه‌های ما بهترین دانشگاه‌ها می باشند و همه این کشورها به قوت نخبگان، شگفتی پارک‌ها و شرکتهای دانش بنیان باور دارند و ما نیز در اهداف خود کوتاهی نمی‌کنیم. 

وزیر علوم به نگرانی‌های امنیتی در تبادلات بین المللی اشاره کرد و او گفت: دستگاه‌های امنیتی ما هوشیاری کامل دارند ما با همکاری و در نظر گرفتن نقطه نظرات آن‌ها عمل های خود را انجام می‌دهیم. 

وزیر علوم در خصوص از دست دادن جایگاه علمی سرزمین در جهان نیز او گفت: این یک نگرانی درستی است وزارت علوم هم به این نوشته دقت دارد. این اتفاق از سال ۲۰۲۱ اغاز شده است که در واقع جایگاه علمی سرزمین در این سال رتبه ۱۴ در جهان می بود که متاسفانه با تحول جایگاه این عدد به ۱۷ رسیده است. 

او گفت: برای این که رتبه علمی سرزمین را تحکیم کنیم باید اقداماتی نظیر حمایتمالی از پژوهشگران، به‌روزرسانی آزمایشگاه ها، حمایتاز استادان برای انتشار کردن مقالات علمی، از بین بردن دغدغه‌های علمی اساتید و تحکیم بنیه مالی دانشگاه‌ها را مورد دقت قرار دهیم. 

وزیر علوم افزود: دولت معتقد به ترقی جایگاه علمی سرزمین است. ما هم چنان از بهترین استادان، دانشجویان و محققان برخوردار هستیم که تعداد بسیاری از کشورها جستوجو جذب آن‌ها می باشند؛ اما برای بدست آوردن جایگاه باید اقداماتی مختلفی انجام داد که زیاد تر آن تحکیم بنیه مالی است. در قبل خواننده پول مقاله را می‌داد؛ اما امروز استاد باید برای چاپ مقاله باید بیشتر از ۱۰۰۰ دلار بدهد که تعداد بسیاری از اساتید این توانمندی را ندارند. به این علت اراعه مقالات نیازمند پشتوانه مالی است. امروزه این حمایتدر شأن و جایگاه اساتید نیست. 

او گفت: در اجلاس امروز ۶ کمیته فنی راه اندازی شده است این کمیته در حوزه‌های گوناگون اعم از فناوری‌های نوین، بهداشت و پزشکی، امنیت غذایی، گسترش آموزش و اندوخته انسانی، رشد و شتاب دهی و تجاری‌سازی فناوری است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article