به گزارش آفتاب شرق
انویدیا بار دیگر پیشتاز دنیای فناوری میشود؛ این بار با فراهم قوت بزرگترین ابرکامپیوتر تحقیقاتی کوانتومی جهان که میتواند آینده هوش مصنوعی و رایانش کوانتومی را منقلب کند.
مطابق گزارش «VentureBeat»، انویدیا از راهاندازی مرکز جهانی تحقیق و گسترش فناوری کوانتومی-هوش مصنوعی (G-QuAT) خبر داد؛ مرکزی که میزبان بزرگترین ابرکامپیوتر تحقیقاتی جهان در حوزه رایانش کوانتومی با نام ABCI-Q محسوب میشود.
نوآوری انویدیا در ابرکامپیوتر تحقیقاتی کوانتومی
پردازندههای کوانتومی ظرفیت بالایی برای تحکیم توان ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی دارند و میتوانند در حل چالشهای پیچیده جهانی در حوزههایی همانند سلامت، انرژی و امور مالی اثرگذار باشند. انویدیا میگوید ABCI-Q با فراهمکردن امکان رایانش ترکیبی کوانتومی-گرافیکی (GPU) در مقیاسی بیسابقه، گامی بلند در جهت دستیابی به سیستمهای کوانتومی عملیاتی و شتابیافته برداشته است.
این پروژه را مؤسسه ملی علوم و فناوری صنعتی پیشرفته ژاپن (AIST) هدایت میکند و شامل ۲ هزار و ۲۰ واحد پردازش گرافیکی (GPU) H100 انویدیا است که از طریق شبکه «Nvidia Quantum-2 InfiniBand» به هم متصل شدهاند.
ابرکامپیوتر ABCI-Q از CUDA-Q نیز منفعت میبرد؛ پلتفرم متنباز انویدیا برای رایانش هیبریدی که ببرای مدیریت سختافزار و نرمافزار با مقصد اجرای برنامههای کوانتومی در مقیاس بالا موردنیاز طراحی شده است.
«تیم کوستا»، مدیر ارشد قسمت مهندسی رایانهای و کوانتومی در انویدیا، او گفت:
«اتصال بدونوقفه سختافزار کوانتومی به ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی میتواند مسیر تحقق قولهای رایانش کوانتومی را شدت ببخشد. همکاری ما با AIST به پیشرفت در حوزههایی همانند اصلاح خطاهای کوانتومی و گسترش کاربردهای تازه پشتیبانی خواهد کرد؛ حوزههایی که برای ساخت ابرکامپیوترهای کوانتومی شتابیافته و کاربردی حیاتیاند.»
شتابدهی به محاسبات با ابرکامپیوتر کوانتومی ABCI-Q
ابرکامپیوتر ABCI-Q این چنین از ترکیب پردازندههای کوانتومی متنوعی منفعت میبرد؛ ازجمله پردازنده کوانتومی ابررسانا از فوجیتسو، پردازندهای مبتنیبر اتمهای خنثی از QuEra و پردازنده فوتونی OptQC که همه انها در این سیستم به کار گرفته شدهاند. این ترکیب به اجرای بارهای کاری هیبریدی پردازش کوانتومی-گرافیکی با منفعت گیری از فناوریهای گوناگون کیوبیتی پشتیبانی میکند.

«ماساهیرو هوریبه»، معاون مرکز G-QuAT و AIST، او گفت:
«ABCI-Q به پژوهشگران ژاپنی امکان بازدید چالشهای اساسی فناوری رایانش کوانتومی را میدهد و مسیر دستیابی به کاربردهای عملی را تسریع میکند. پلتفرم محاسباتی شتابیافته انویدیا، توان ملزوم برای آزمایش سیستمهایی را فراهم میکند که برای پیشرفت در رایانش کوانتومی الزامیاند.»
انویدیا با همکاری مؤسسه AIST ژاپن بزرگترین ابرکامپیوتر تحقیقاتی کوانتومی جهان به نام ABCI-Q را افتتاح کرده که از ترکیب فناوری کوانتومی و GPU منفعت گیری میکند. این ابرکامپیوتر که به پلتفرم CUDA-Q و شبکه Quantum-2 تجهیزاست، عرصهساز جهشی بزرگ در کاربردهای علمی و عملی رایانش کوانتومی خواهد می بود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی