به گزارش آفتاب شرق
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا میگوید: طی روزهای آینده بارش خاصی در سرزمین وجود ندارد؛ از روز شنبه سوم خردادماه یک سامانه بارشی به سرزمین داخل میشود و استانهای نوارشمالی سرزمین همانند آذرباییجان غربی، آذرباییجان شرقی، اردبیل، زنجان، استانهای ساحلی دریای خزر، تهران، قزوین، قم و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت.
مناطق جنوبی سرزمین همانند نقاط گوناگون خوزستان تا اینجای فصل بهار گرمترین نقاط سرزمین بودهاند.
صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، در خصوص حالت بارشها تا بحال، میگوید: مقدار بارشها و عددی که تا اکنون در این باره به ثبت رسیده است، حالت خوبی را نشان نمیدهد.
او میگوید: ما از ابتدای سال زراعی و آبی (از اول مهرماه سال ۱۴۰۳) تا به امروز تنها ۱۳۰/۷ میلیمتر بارش داشتیم و این در حالی است که متوسط طویل مدت در همین بازه وقتی چیزی نزدیک به ۲۱۶/۷ میلیمتر بوده است؛ به عبارت دیگر ما از ابتدای سال زراعی تا امروز چیزی در نزدیک به ۳۹/۷ درصد افتبارش داشتهایم.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا میافزاید: متاسفانه فصل بهار امسال هم به لحاظ بارشی، فصل خوبی برای ما نبوده است؛ از ابتدای بهار تا الان میانگین بارشها در سرزمین ۳۱ میلیمتر بوده و میانگین طویل مدت این بازه وقتی نزدیک به ۵۴/۸ میلیمتر بوده است و با این اوصاف ۴۳/۴ درصد افت بارش داشتهایم.
پیشبینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم و یقیناً دمای هوا در مناطق گوناگون متفاوت است ولی بین ۱ تا ۲/۵ درجه در دیگر نقاط سرزمین دمای گرمتری را نسبت به طویل مدت توانایی می کنیم.
ضیاییان معتقد است: از ابتدای ماه اردیبهشت تا بحال ۷/۹ میلیمتر بارش داشتیم و مقدار بارشها در میانگین طویل مدت در همین بازه وقتی ۱۸/۵ میلیمتر بوده است و بارشها ۵۷/۵ درصد افت بارش داشتهایم.
او میگوید: طی روزهای آینده بارش خاصی در سرزمین وجود ندارد؛ از روز شنبه سوم خردادماه یک سامانه بارشی به سرزمین داخل میشود و استانهای نوارشمالی سرزمین همانند آذرباییجان غربی، آذرباییجان شرقی، اردبیل، زنجان، استانهای ساحلی دریای خزر، تهران، قزوین، قم و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، میگوید: طی هفته پیش رو علی رغم این که بارشهایی را هم خواهیم داشت ولی متاسفانه کمبارشی هم چنان در زیاد تر مناطق سرزمین حاکم خواهد می بود و تا آخر خرداد حالت بارشی در سرزمین به همین شکل یعنی کمبارش خواهد می بود.
ضیاییان میگوید: منظور از کمبارشی این نیست که کلا بارش نداشته باشیم ولی بارشهایی هم که رخ میدهد کمتر از آن چیزی است که باید مطابق طبیعت فصل بهار وجود داشته باشد و با این حالت، به گمان زیاد زیاد، با یک کمبارشی شدیدی سال زراعی جاری با همین حالت خاتمه خواهیم داد.
او میگوید: پیشبینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم و یقیناً دمای هوا در مناطق گوناگون متفاوت است ولی بین ۱ تا ۲/۵ درجه در دیگر نقاط سرزمین دمای گرمتری را نسبت به طویل مدت توانایی می کنیم.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، میگوید: مناطق جنوبی سرزمین همانند نقاط گوناگون خوزستان تا اینجای فصل بهار گرمترین نقاط سرزمین بودهاند.
ضیاییان میگوید: طی بیست و چهار ساعت قبل خنکترین و کمترین دمای ثبت شده، به «میانده» جیرفت دمای صفر درجه و سپس هم «ماهنشان» از استان زنجان با دما ° ۱/۲ درجه مربوط است و گرمترین هوا طی همین ۲۴ ساعت قبل هم به نقطهای بنام «شبانکاره» با °۵۲/۱ در استان بوشهر مربوط بوده است.
پیشبینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم.
او میگوید: دمای ۲۴ ساعت قبل شهر تهران هم در حداقل دما °۲۴/۵ و در حداکثر دما هم °۳۷/۲ درجه بوده است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، میگوید: از ابتدای سال آبی جاری تهران ۱۲۸/۵ میلیمتر بارش داشته است و این در حالی است که متوسط بارشها در طویل مدت ۲۴۷ میلیمتر بوده است و بارشها ۴۸/۱ درصد نسبت به قبل افت داشته است.
ضیاییان میگوید: از ابتدای اردیبهشت ماه تا بحال، بارشها در استان تهران، ۲۶/۶ میلیمتر افت داشته است؛ از ابتدای فصل هم تا بحال استان تهران ۴۹/۷ میلیمتر با افت بارش روبه رو بوده است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی