چهارشنبه, تیر ۱۸, ۱۴۰۴

لبنیات غیرپاستوریزه؛ عامل نهان بیماری های خطرناک مشترک انسان و حیوان_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

 دکتر علی نظری عالم عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به وجود بیشتر از ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا در جهان، او گفت: تقریبا نیمی از این عوامل می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایج‌ترین مسیرهای این انتقال است.

وی، تب مالت را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک گفت که از طریق مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل می‌شود و هشدار داد: نگهداری از دام‌ها بدون مراعات اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی می‌تواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.

این چنین دکتر محمدکاظم سیاح – متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن پافشاری بر خطرات این نوع لبنیات، او گفت: مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به‌اختصاصی در مناطق روستایی، یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی منفعت گیری کنند.

او گفت: مراعات بهداشت فردی، شست‌وشوی دست‌ها بعد از تماس با دام و واکسیناسیون دام‌ها از جمله راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها است.

او ضمن پافشاری بر نقش آموزش و خبر‌رسانی در ترقی سلامت جامعه، از رسانه‌ها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماری‌های مشترک، از ابراز موارد جدی و حتی مرگ‌ومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

بنابر اظهار وزارت بهداشت، کارشناسان اصرار دارند که بی‌توجهی به نکات ساده بهداشتی می‌تواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به جستوجو داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و مراعات بهداشت، سه ضلع مهم نگه داری سلامت در برابر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article