به گزارش آفتاب شرق
دکتر علی نظری عالم عضو هیأت علمی گروه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به وجود بیشتر از ۱۷۰۰ عامل بیماریزا در جهان، او گفت: تقریبا نیمی از این عوامل میتوانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایجترین مسیرهای این انتقال است.
وی، تب مالت را یکی از شایعترین بیماریهای مشترک گفت که از طریق مصرف شیر و فرآوردههای لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل میشود و هشدار داد: نگهداری از دامها بدون مراعات اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی میتواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.
این چنین دکتر محمدکاظم سیاح – متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن پافشاری بر خطرات این نوع لبنیات، او گفت: مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه بهاختصاصی در مناطق روستایی، یکی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماریهای عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی منفعت گیری کنند.
او گفت: مراعات بهداشت فردی، شستوشوی دستها بعد از تماس با دام و واکسیناسیون دامها از جمله راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماریها است.
او ضمن پافشاری بر نقش آموزش و خبررسانی در ترقی سلامت جامعه، از رسانهها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماریهای مشترک، از ابراز موارد جدی و حتی مرگومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.
بنابر اظهار وزارت بهداشت، کارشناسان اصرار دارند که بیتوجهی به نکات ساده بهداشتی میتواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به جستوجو داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و مراعات بهداشت، سه ضلع مهم نگه داری سلامت در برابر بیماریهای مشترک انسان و حیوان است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی