سه شنبه, تیر ۲۴, ۱۴۰۴

در برخی دانشگاه ها، اساتید و نخبگان را تحت سختی قرار می‌دهند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

رئیس جمهور با اشاره به تجارب موفق دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم در جهان در این عرصه افزود: توانایی نشان داده که حل مسائل پیچیده و بین‌رشته‌ای، نیازمند نهادهایی است که از دل خود جامعه و با تکیه بر نخبگان آن، به اراعه راهکارهای قابل اجرا بپردازند. دانشگاه‌های دنیا امروز به طور مستقیم در اداره امور کشورها شراکت دارند و مسیر گسترش را هموار می‌کنند.

پزشکیان با اصرار بر درهم‌تنیدگی چالش‌های سرزمین تصریح کرد: مسائل و مشکلاتهای سرزمین تک‌بعدی نیستند؛ به همین علت، برای حل آن‌ها نیازمند اجماع نظر و هم‌اندیشی بین اساتید و نخبگان از همه رشته‌ها هستیم تا به راه‌حل‌هایی جامع، واقع‌گرا و قابل اجرا برسیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از آنجا که چالش‌های سرزمین بر یکدیگر تأثیرگذارند، یک راه‌حل واحد نمی‌تواند پاسخگوی آن‌ها باشد. این مجموعه جواب‌ها و تحلیل‌های نخبگان است که می‌تواند سیاستمداران را نسبت به عمل و اجرای صحیح مسائل توجیه کند.

پزشکیان با اشاره به اهمیت گزینش درست در نظام اداری سرزمین تصریح کرد: در انتخاب و گزینش‌ها باید نهایت دقت را به‌کار بست. نباید جاهل را بر عالم و ناتوان را بر توانمند حاکم کنیم. هر فرد باید بر پایه لیاقت و توانمندی در جایگاه مناسب خود قرار گیرد.

رئیس جمهور در قسمت فرد دیگر از سخنان خود با اشاره به نقش راهبردی دانشگاه در حل مسائل سرزمین او گفت: دولت برای عبور از مشکلات، نیازمند دانشگاه است. دانشگاه‌ها باید مسئولیت‌پذیر باشند و دانشجویان را با رویکرد حل مسائل واقعی جامعه آموزش دهند. اگر اساتید از کلاس‌های درس خارج شده و داخل میدان عمل شوند، دانشگاه می‌تواند گره‌گشای تعداد بسیاری از چالش‌های سرزمین باشد.

پزشکیان اضافه کرد: هنگامی علم و دانش پشتوانه تشکیل و صنعت سرزمین قرار گیرد، پیشرفت واقعی محقق خواهد شد.

رئیس جمهور با اشاره به برنامه‌های دولت برای تعامل با دانشگاه‌ها او گفت: در نظر داریم تا در ساختار استانداری‌ها، از وجود نخبگان و اساتید دانشگاه به‌گفتن مشاوران تخصصی منفعت‌مند شویم و با هماهنگی با دانشگاه‌ها، حل مسائل هر شهر و قسمت را به دانشگاه‌های همان منطقه واگذار کنیم.

پزشکیان اصرار کرد: هر یک از شما رؤسای دانشگاه‌ها و اساتید و نخبگان سرزمین، ظرفیت آن را دارید که در امور مدیریتی سرزمین شریک شده و نقش‌آفرین باشید.

پزشکیان این چنین با اصرار بر لزوم پرهیز از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها او گفت: باید نگاه‌های تنگ‌نظرانه را کنار گذاشت و حتی اگر نخبگان ما را قبول ندارند، از ظرفیت آن‌ها منفعت گیری کرد. اگر حرکت ما به‌طوری باشد که نخبه را بپذیریم و به او احترام بگذاریم، سرزمین درست خواهد شد.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: متأسفانه خبر دارم که در برخی دانشگاه‌ها، اساتید و نخبگان را به بهانه‌های گوناگون تحت سختی قرار خواهند داد؛ این رویه باید اصلاح شود.

پزشکیان در ادامه، «منفعت‌برداری از املاک و امکانات دانشگاه‌ها در راستای پیوند بین دانش و عمل و افزایش منفعت‌وری»، «نقش‌آفرینی در حل بحران ناترازی انرژی» و «تمرکز بر گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر به‌منظور افت وابستگی به سوخت‌های فسیلی، افت هزینه‌ها، ترقی امنیت انرژی و گسترش اقتصادی سرزمین» را از جمله برتری‌ها و مأموریت‌های کلیدی دانشگاه‌ها برشمرد و این چنین از دانشگاه‌ها خواست در عرصه بودجه‌ریزی بر مبنای کارکرد، به اراعه الگو و راهکار به دولت بپردازند.

رئیس جمهور با پافشاری بر اهمیت مدیریت کارکرد نیروی انسانی، به‌اختصاصی در نظام اداری سرزمین، اظهار داشت: اگر مدیریت ما جهت تشکیل تحول حرکت نیروی انسانی نشود، آن سازمان، سازمانی مرده خواهد می بود و افراد را از انگیزه و خلاقیت خواهد انداخت، این تحول باید از درون دانشگاه‌ها اغاز شود.

پزشکیان این چنین با اشاره به بحران جدی آب در سرزمین، راه اندازی کارگروه اختصاصی‌ای از نخبگان و اساتید دانشگاهی برای یافتن راهکارهای عملیاتی در این عرصه را الزامی دانست.

رئیس جمهور با اشاره به گسترش غیرعلمی تهران و تمرکز امکانات و جمعیت در پایتخت، این روال را عامل تشکیل مشکلات متعدد برای شهروندان تهرانی دانست و پافشاری کرد: ادامه این مسیر غیرممکن است. دانشگاه‌ها باید در این عرصه داخل عمل شده و راهکارهای علمی و کاربردی اراعه دهند.

در این دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روسای دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی، شریف، خواجه نصیر، پرورش مدرس و تبریز به اراعه دیدگاه های خود پرداختند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article