به گزارش آفتاب شرق
محققان دریافتند که قرارگرفتن جنین در معرض مایعات ویپ (سیگار الکترونیکی)، حتی بدون وجود نیکوتین، میتواند تبدیل تغییرات دائمی در شکل جمجمه و صورت فرزند شود. یافتههای تازه این باور رایج را که ویپ بدون نیکوتین «بیخطر» است، زیر سوال میبرد.
بر پایه گزارش Independent، یافتههای پژوهش تازه حاصل یک مطالعه ۸ ساله در دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو است که در ابتدا هیچ ارتباطی با کشیدن ویپ نداشت. دانشمندان درحال تحقیق بر روی تأثیر نیکوتین بر رشد جنین بودند و برای این کار، به یک گروه کنترل نیاز داشتند که فقط در معرض مایعات پایه ویپ (بدون نیکوتین) قرار گیرند. اما نتایج این گروه کنترل، همه را شگفتزده کرد.
محققان میگویند: «این مایع هیچ نیکوتینی نداشت و بااینحال، هم چنان بر روی رشد جمجمه در مدل ما تأثیر میگذاشت؛ چیزی که ما اصلاً انتظارش را نداشتیم.»
تأثیر منفی ویپ بر جمجمه جنین
در این پژوهش، موشهای باردار در معرض دو ترکیب مهم و رایج در مایعات ویپ قرار گرفتند: پروپیلن گلیکول (PG) و گلیسرول گیاهی (VG). آنها دو نسبت گوناگون را آزمایش کردند:
- ترکیب ۵۰/۵۰: نسبتی رایج در تعداد بسیاری از محصولات.
- ترکیب ۳۰/۷۰ (PG/VG): نسبتی که توسط تعداد بسیاری از شرکتها به گفتن گزینهای «ایمنتر» به بازار اراعه میشود، چون مقدار پروپیلن گلیکول در آن کمتر است.
نتایج کاملاً برخلاف تصورات می بود؛ نوزادان موشهایی که در معرض ترکیب ۳۰/۷۰ (گزینه ایمنتر) قرار گرفته بودند، با جمجمه و صورتی باریکتر و مختصرتر و این چنین وزن کمتر به دنیا آمدند. این تغییرات، شبیه برخی ناهنجاریهای قابل مشاهده در نوزادان انسان است. در روبه رو، ترکیب ۵۰/۵۰ هیچ تحول آماری قابل توجهی را تشکیل نکرد.
محققان میگویند: «ما فکر میکردیم افزایش پروپیلن گلیکول باید اثرات بیشتری تشکیل کند، اما دقیقاً برعکس می بود.»
این یافتهها از آن جهت اهمیت دارند که اکثر مصرفکنندگان ویپ را نوجوانان و جوانان در سنین باروری راه اندازی خواهند داد. محققان هشدار خواهند داد: «رشد سر در مرحله های زیاد اولیه رشد جنین اتفاق میافتد. این افراد امکان پذیر از این محصولات منفعت گیری کنند و حتی ندانند که باردار می باشند، که این یک نگرانی زیاد بزرگ است.»
این مطالعه یک مطلب روشن دارد: کشیدن ویپ بدون نیکوتین لزوماً ایمن نیست و ملزوم است محصولات بدون نیکوتین نیز به همان اندازه محصولات حاوی نیکوتین، تحت بازدیدهای دقیق علمی قرار گیرند.
یافتههای این پژوهش در ژورنال PLOS One انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی