این رژیم ابتلا به بیماری‌ها را در سالمندی افت می‌دهد_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read

[ad_1]
به گزارش آفتاب شرق

تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سالم همانند رژیم مدیترانه‌ای که سرشار از گیاهان، ماهی و چربی‌های غیراشباع است، می‌تواند روال تجمع بیماری‌های مزمن ازجمله زوال عقل را در سالمندان افت دهد. رژیم‌های التهابی که سرشار از گوشت فراوری‌شده و قند می باشند، امکان پذیر این روال را تسریع کنند.

متخصصان موسسه کارولینسکا در سوئد، چهار رژیم غذایی را بازدید کردند تا تاثییر آنها بر بیماری‌های مزمن در سالمندان را برسی کنند.

سه رژیم بازدید‌شده سالم بودند و بر مصرف سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، مغزها، حبوبات، چربی‌های غیراشباع و افت مصرف شیرینی‌ها، گوشت قرمز، گوشت فراوری‌شده و کره/مارگارین تمرکز داشتند.

اما رژیم چهارم التهابی می بود و بر مصرف گوشت قرمز و فراوری‌شده، غلات تصفیه‌شده و نوشیدنی‌های شیرین تمرکز داشت و مقدار مصرف سبزیجات، چای و قهوه در آن پایین می بود.

متخصصان، رژیم غذایی ۲۴۰۰ فرد بالای ۶۰ سال در سوئد را به زمان ۱۵ سال پیگیری کردند و بیماری‌های مزمن آنها را ثبت.

مقدار مصرف غذایی با سوال‌نامه‌های تعداد دفعات مصرف غذا اندازه‌گیری شد و پایبندی به چهار الگوی غذایی شامل «شاخص تجربی التهاب‌زای رژیم غذایی» (EDII)، «شاخص تغذیه سالم جانشین» (AHEI)، «رژیم مدیترانه‌ای جانشین» (AMED) و رژیم غذایی «مایند» (MIND) که مخفف «مداخله مدیترانه‌ای-دش (DASH) برای تاخیر در بیماری‌های تحلیل‌برنده عصبی» است، برسی شد.

چند بیماری به‌گفتن تعداد بیماری‌های مزمن تعریف شد و بر پایه سیستم اندام‌ها شامل بیماری‌های اسکلتی‌عضلانی، قلبی‌عروقی و روان‌عصبی گروه‌بندی شد.

نتایج منتشرشده در مجله «نیچر ایجینگ» (Nature Aging) نشان داد روال پیشروی بیماری‌های مزمن در افرادی که از رژیم‌های سالم پیروی می‌کردند، کندتر می بود.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

برای مثال، پایبندی طویل‌زمان به الگوهای غذایی سالم به‌اختصاصی «رژیم مدیترانه‌ای جانشین» (AMED)، «اِی‌اچ‌ئی‌آی» (AHEI) و «مایند» (MIND)، با تجمع کندتر بیماری‌های مزمن در سالمندان مرتبط می بود.

این ربط در رابطه بیماری‌های قلبی‌عروقی و زوال عقل وجود داشت اما در رابطه بیماری‌های مرتبط با عضلات و استخوان‌ها مشاهده نشد.

اما در بین افرادی که از رژیم التهابی پیروی می‌کردند، این رژیم خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش داد.

«آدریان کاربالوـ‌کاسلا»، پژوهشگر پسادکتری در مرکز پژوهش سالمندی، قسمت علوم اعصاب، علوم مراقبت و جامعه در موسسه کارولینسکا و یکی از نویسندگان مهم مقاله، او گفت: نتایج پژوهش‌های ما مشخص می کند که رژیم غذایی چه مقدار در تاثیرگذاری بر پیش‌روی ابتلای همزمان به چند بیماری در جمعیت سالمند مهم است.

اثرات محافظتی رژیم غذایی امکان پذیر با افت التهاب توضیح داده شود که عاملی مهم در بیماری‌های مرتبط با پیری است.

نویسندگان این مقاله می‌خواهند پژوهش خود را ادامه دهند تا آن دسته از پیشنهاد‌های غذایی‌ را شناسایی کنند که بیشترین تاثییر را بر طول عمر دارند و این چنین بر پایه سن، جنسیت، پیش‌عرصه روانی‌ـ‌اجتماعی و بیماری‌های مزمن سالمندان، گروه‌هایی از آنها را اشکار کنند که امکان پذیر بیشترین منفعت را از آن‌ پیشنهاد‌های غذایی‌ ببرند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

[ad_2]

Share This Article